Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукПродължаваме промяната върви по пътя

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукПродължаваме промяната върви по пътя
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” не може да стои извън властта – ще се разпадне

Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Продължаваме промяната ” върви по пътя на “Има подобен народ ” – това е горчивият извод на един от тримата отцепници, които мигрираха от Слави Трифонов към Кирил Петков. Засега няма да кажа името на предателя – те са трима в ПГ на Политическа партия: Радостин Василев, Иво Атанасов и Георги Георгиев. Недоволството е провокирано от обстоятелството, че всичко се взема решение в стеснен кръг, никой не се допитва до членовете на групата, никой “не ги бръсне за слива ”. Така беше и в ПГ на Има Такъв Народ – Тошко Йорданов просто им свеждаше до познание какво е споделил Дългия, а останалите изпълнявали безропотно; Виктория Василева не търпеше никакви възражения, жестоко се разпореждаше кой какво следва да направи, без значение от персоналната си позиция. Апропо, след моя обява, ген.Стефан Янев разкара от “Български напредък ” Виктория Василиева, която се канеше да става основен секретар на партията.

След краха на предварителния избор на 2 октомври, от “Има подобен народ ” се отдръпнаха най-ярките имена от групата на специалистите: Ива Митева, Любомир Каримански, Пламен Абровски и Пламен Данаилов.

Подводни течения бълбукат в “Продължаваме смяната ”, след удара, който претърпяха с избора на Вежди Рашидов (ГЕРБ) за ръководител на 48-я парламент. В четвъртък, 20 октомври, съвещанието на Националния съвет е траяло до 1 часа след среднощ. Съпредседателите на партията уверявали съпартийците си, че всичко е тъкмо: няма да може да бъде определен ръководител, в това време президентът ще даде първия мандат на ГЕРБ, той ще бъде върнат; Политическа партия ще вземе втория мандат и ще стартира уговаряне (пазаруване?!) на обособени народни представители, които да поддържат кабинет на ПП-ДБ-БСП, отпред с Асен Василев. А пък Никола Минчев да бъде натрапен като ръководител на Народното събрание; в случай че ли не – проект Б – да бъде подсилен Кристиан Вигенин. Така се връща обстановката от 47-я парламент – обединението господства над изпълнителната и парламентарната власт.

Кирил Петков коментирал пред Националния съвет супер убеден: аз предвождам играта – с всеки мой ход Бойко Борисов губи по една пешка, най-после ще бутнем и царя.

В петък, 21 октомври, пред очите на всички фенове, Кирил Петков и Асен Василев се ококориха, изпаднаха в нервна рецесия, откакто точно Корнелия Нинова номинира Вежди Рашидов и той беше определен със 139 гласа.

Според народен представител от “Демократична България ”, и Христо Иванов е бил раздрусан. Защото той е бил на крачка да поддържа избора на ГЕРБ и да покаже национално-отговорна хрисимост, само че Корнелия Нинова го изпревари и първа съобщи разграничаване от “Продължаваме смяната ”, която изпадна в изолираност. Моят източник иронично разяснява по този начин: “Корнелия изненадващо първа взе завоя, на Христо му идваше да се захапе откъм гърба, но няма по какъв начин, тъй като му е доста дълъг носът ”.

“Продължаваме смяната ” не може да стои отвън властта – ще се разпадне. Партията беше основана, с цел да използва и употребява властта, подобен беше замисълът на президента Радев и на дипломат Херо Мустафа.

Даниел Лорер, който обикаляше малките екрани като цветарка, внезапно се умълча. Според негови другари, той е подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки, с цел да има достъп до изпълнителната власт – непосредствено или пред подставени лица. Лорер се надявал да има тази опция, в случай че третият мандат, както се чака, попадне в ръцете на ген.Стефан Янев и се сътвори експертен кабинет с необятна парламентарна поддръжка.

… На какви ли интриги, нервности и мръсни ходове ще станем очевидци, тъй като Кирил, Асен, Лорер и компания желаят още веднъж да яхнат страната?!

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР