Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбук#про100киро не ходи по земята,

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбук#про100киро не ходи по земята,
Коментари Харесай

С няколко хода  Бойко Борисов извади СДС-ГЕРБ от изолация и отново започна да задава дневния ред на парламента и на политическия живот


Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
#про100киро не върви по земята, той живее като в сън, като в приказката “Алиса в страната на чудесата ”. В просъници нескрито се изживява като Супермен, който ще се разсъни една заран до Линда на “Шишман ” или до Лена в Airbnb-квартирата и ще отскочи до Народното събрание, а там бадженакът Миро ще му каже: станала е неточност, вотът не минава, държавното управление остава.

Представите на #про100киро, че ще се върне на бял кон в Министерски съвет с новия мандат са илюзорни като двата кораба с полутечен газ от Америка – единствено той си ги вижда. Никой няма да гласоподава за нов кабинет “Петков ”, с изключение на депутатите от Политическа партия “Пълен неуспех ”, Демократична България, ИТН-люспите и някой кариерист от Българска социалистическа партия.

Няма по какъв начин да съберат 121 гласа за кворум, с цел да се пристъпи към избор на държавно управление.

#про100киро въобще не разбра обръщението на Бойко Борисов за помиряване и ненападение, за обединяване, с цел да се сътвори кабинет в този парламент. То не беше отправено към него. Бойко Борисов говореше на българите, на Народното събрание и на Брюксел. Един тип: ето, аз съм подготвен на взаимни отстъпки и депозирам ръка на всички в името на националното избавление. #про100киро си фантазира, че водачът на ГЕРБ му се моли и с надменно неуважение го изпрати на някой топъл остров, а слугинските медии побързаха да ликуват: Кирил Петков върна поканата на Бойко Борисов. Коя покана? Тази, която не му е изпращана…

Аз по този начин си мисля, че ще стане: Бойко Борисов ще разгласи: Давам ви мандата! Този мандат е на народа!

След което ще стартират диалози за необятна поддръжка на програмно държавно управление с небосвод до локалните избори през есента на 2023 година. Ако се откри задоволително допустима фигура за министър-председател, който да получи мандата от президента Радев, считам основаването на “кабинет на националното избавление ” за допустимо.

С няколко хода през последните дни, Бойко Борисов извади СДС-ГЕРБ от изолираност и още веднъж стартира да задава дневния ред на Народното събрание и на политическия живот.

Да, с решението за Северна Македония взриви доста от поддръжниците си, само че си върна доверието на европейските водачи, които нахокаха и презряха Кирил Петков за лъжливите обещания. Същият този Кирил Петков, който дружно с Асен Василев напѝ Бойко Рашков и го убедѝ да изпрати полицаите си да арестуват водача на опозицията. В Брюксел видяха кой кой е. Палячото #про100киро загуби и без друго нежното доверие на Европейски Съюз.

#про100киро забави връчването на оставката на държавното управление след сполучливия избор на съмнение с 6 дни. Освен, че по този метод още веднъж наруши Конституцията, той се пробва да бави процедурата с връчването на първия мандат, смятайки да подложи на ново пазарене гласуването на кабинет на Политическа партия “Пълен неуспех ”. Не се уморѝ да мишкува, ей! Сигурно по този начин ги учат на скъпите курсове в Харвард: Важна е договорката, цената е въпрос на договаряне.

Кой ще пристигна след това, питат. Който и де е, ще бъде по-добър от приятелския кръг на алчните детски хищници с вълчи вкус.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР