Sony разширява допълнително своята серия обективи, , след като бяха

...
Sony разширява допълнително своята серия обективи, , след като бяха
Коментари Харесай

Sony обявява три изключителни широкоъгълни APS-C обектива с E-байонет - E PZ 10-20MM F4 G, E 15MM F1.4 G и E 11MM F1.8

Sony уголемява в допълнение своята серия обективи,, откакто бяха показани варио обектив с електрозадвижване G lens E PZ 10-20mm F4 G (модел SELP1020G), повсеместен обектив G lens E 15mm F1.4 G (модел SEL15F14G) и ултраширокоъгълен корав обектив E 11mm F1.8 (модел SEL11F18).

Първият от новите обективи, E PZ 10-20mm F4 G , е с фокусно разстояние от 10-20mm с APS-C или 15-30mm при приравнена на 35mm фокусно разстояние и е най-малкият и лекият ултраширокоъгълен APS-C варио обектив с електрозадвижване и непрекъсната бленда F4. Компактният варио обектив съвместява в едно изключителното качество на изображенията на серията G Lens, праволинеен автофокус (AF) и многофункционалността, която електрозадвижването на приближението обезпечава, като блендата на обектива остава непроменена в целия диапазон на приближението за по-голяма образна изразителност и по-лесно опериране с обектива както за клипове, по този начин и за фотоси.

С E 15mm F1.4 G , 22,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, получавате красиво F1.4 боке и превъзходна G Lens резолюция в повсеместен APS-C обектив за невероятна креативна независимост. Този стилен и лек корав обектив предлага динамични изображения, отличен AF и точно ръководство, което го прави подобаващ както за фотоси, по този начин и за филми, с помощта на лесното опериране с обектива.

Ултраширокоъгълен корав светлосилен APS-C обектив, E 11mm F1.8 , 16,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, предлага изключителна резолюция във всяка точка от фрагмента, красиво боке и бърз и благонадежден AF за трагична експресивност и впечатляващи селфита. Обективът е стилен и лек, което го прави съвършен за влогове и снимане на клипове в придвижване.

„ И трите нови обектива са фантастични поотделно. Годините опит и богатото ноу-хау в региона на създаването на висококачествени обективи доведоха до появяването на E PZ 10-20mm F4 G - незабравим моторизиран варио обектив от серията G, който предлага изключителни характерности и улеснение при работа”, сподели Ян Салмон Леганьор, шеф Продуктов маркетинг, Цифрова снимка на Sony Europe. “С красиво боке и отлични благоприятни условия на автофокуса, E 15mm F1.4 G фактически съумява да достави качеството, от което създателите на наличие се нуждаят, като в същото време остава стилен и лек за елементарно преместване и работа с обектива. E 11mm F1.8 предлага висока резолюция на изображенията и е в същото време задоволително лек да го носите на всички места със себе си - идеалният избор за влогове”.

E PZ 10-20mm F4 G

Най-малкият и най-лек NOTEREF _Ref103249803 f h * MERGEFORMAT i 08D0C9EA79F9BACE118C8200AA004BA90B02000000080000000E0000005F005200650066003100300033003200340039003800300033000000 обектив в света за невиждана подвижност и лекост при работа

E PZ 10-20mm F4 G е 20% по-лек в съпоставяне със своя предходник (SEL1018), с което става най-малкият и лек обектив от своя клас с общо тегло от единствено 178 грама, даже и с електрозадвижване на приближението. Освен това обективът употребява вътрешни механизми за приближение и фокусиране, с помощта на което не трансформира своята дължина при фокусиране или потребление на приближението. Изместването на центъра на тежестта на обектива е минимално, което го прави прелестен избор, в случай че желаете постоянни клипове за своя влог или снимате видеоклипове благодарение на стабилизиращи системи.

Изключително качество на изображението и динамична вероятност, които единствено един ултраширокоъгълен варио обектив може да ви даде

С E PZ 10-20mm F4 G получавате извънредно необятен зрителен ъгъл с диапазон на приближението 10-20мм, като обективът е създаден да обезпечава еднообразно високо оптично качество във всяка точка от центъра до периферията на фрагмента при всяко приближение. Трите асферични детайла са точно ситуирани по този начин, че да потискат изкривяването на полето и нежелания астигматизъм, които са двата най-често срещани казуса при ултраширокоъгълните обективи. Оптичната скица включва и два ED (изключително ниска дисперсия) детайла от стъкло, които дейно потискат хроматичните аберации. Допълнителен ED асферичен детайл способства за по-висока резолюция във всяка точка от изображението, от край до край. Тъй като обективът е с непрекъсната оптималната бленда F4 при всички настройки на фокусното разстояние, качеството на изображението може да се поддържа непрекъснато и до момента в който снимате видео, а скоростта на пандиза остава в лесни за работа граници даже и по здрач или на закрито, когато светлината е лимитирана.

Комбинацията от кръгла бленда и създадената с изключително внимание сферична аберация подсигуряват естествено изглеждащо G Lens боке, с което всеки кадър е впечатляващ.

Минималното фокусно разстояние е 0,2 метра при оптимално приближение 0.14x, а минималното фокусно разстояние при ръчен фокус е 0,13 ~ 0,17 метра при оптимално приближение 0.18x.

По-голяма експресивност и надзор при снимане на видео

E PZ 10-20mm F4 G употребява нова система за електрическо задвижване на приближението, която подсигурява директен и бърз надзор на приближението с регулируема скорост. Дори и най-лекото придвижване на пръстена за приближение се регистрира с огромна точност, с цел да се трансформира незабавно в действително приближение. Потребителите получават цялостния надзор във всеки снимачен сюжет благодарение на обособен лост за ръководство на приближението. Електронното задвижване на приближението свежда до най-малко нежеланото трепкане на фотоапарата, тъй че даже и тези, които снимат сами, могат да възпроизвеждат гладки и постоянни изображения, а за още по-удобно ръководство на приближението можете да персонализирате специфични бутони за ръководство непосредствено от тялото на всеки съчетаем фотоапарат. Обективът остава уравновесен във всяка обстановка, което го прави доста добър избор, когато желаете постоянна картина за своя влог или снимате благодарение на система за стабилизация (гимбал).

Подобрен AF за по-качествени фотоси и видеоклипове

Изключителните характерности на AF обезпечават невиждана независимост по време на фотоси. Обективът употребява два линейни мотора, които задвижват фокусния механизъм, а вие получавате бърз и спокоен AF. Обективът е с напълно вътрешен механизъм, тъй че дължината му остава непроменена, когато фокусирате.

Благодарение на бързия и благонадежден AF имате безпрепятствено следене на обектите, даже когато снимате видеоклипове с висока кадрова периодичност, и проследявате надеждно и най-бързо движещият се обект, когато снимате серийно с висока скорост на пандиза. Така се понижават нежеланите съмнения във фокуса при потребление на приближението, а съмненията в зрителния ъгъл са сведени до най-малко за безпрепятствено и устойчиво видео.

Мобилност, елементарно ръководство и надеждност във всяка обстановка

Компактният моторизиран варио обектив E PZ 10-20mm F4 G е създаден да обезпечи оптимален надзор и необятна функционалност при снимане на видео и фотоси с обособен пръстен за ръководство на фокуса, пръстен за ръководство на приближението и лост за ръководство на приближението. В дизайна на обектива деликатно са инкорпорирани персонализируеми бутони за задържане на фокуса и превключване на фокусния режим, с които елементарно се адаптирате към бързите промени в снимачните условия.

Потребителите могат да прибавят 62мм завиващи се филтри, като да вземем за пример променливи ND филтри, за още повече креативен надзор. Обективът е създаден със отбрана против прахуляк и влага за спомагателна надеждност, когато го употребявате навън.

E 15mm F1.4 G

G Lens резолюция и красиво боке

Обективът E 15mm F1.4 G е с необятен 15 мм зрителен ъгъл, 22,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, и предлага впечатляваща G Lens резолюция. Трите асферични детайла в усъвършенствания оптичен дизайн дейно компенсират изкривяванията на облика и подсигуряват отлична резолюция във всяка зона на фрагмента, без значение от необятния 15мм зрителен ъгъл на обектива. Добавените в допълнение един ED (изключително ниска дисперсия) детайл от стъкло и един Super ED детайл от стъкло потискат хроматичните аберации. ​

Широката оптималната бленда F1.4, прецизното ръководство на сферичната аберация и кръглият механизъм на блендата вършат елементарно възпроизвеждането на безпрепятствено фоново боке за по-голям артистичен резултат. Фонът може да бъде размазан, с цел да може обектите да изпъкват ясно или да създавате красиви кръгове за декор при подиуми с ниска осветеност.

С минимално фокусно разстояние от 0,17 метра и оптимално нарастване 0,15x при потребление на ръчен фокус, можете да постигнете впечатляващи фрагменти в непосредствен проект както при фотоси, по този начин и при видеоклипове.

Компактен и лек дизайн за изключителна подвижност

Благодарение на употребяваните асферични детайли и сполучлив дизайн се реализират огромна бленда и висока резолюция в лек единствено 219 г обектив с диаметър едвам 66,6 мм и дължина - 69,5 мм. С необятния си зрителен ъгъл, компактни размери и леко тегло, този обектив е съвършен, когато желаете да снимате звездно небе, пейзаж, архитектура или сцена на закрито, както и когато снимате преносими обекти, като да вземем за пример по време на спортно събитие.

Наличието на вътрешен фокусен механизъм значи, че дължината на обектива не се трансформира при фокусиране, което усъвършенства салдото и прави цялостната работа с обектива по-лесна. Заради непрекъснатата си дължина и постоянния си център на тежестта, този обектив е добър избор, когато снимате със стабилизираща система.

AF, който ви разрешава да употребявате оптималната скорост на своя фотоапарат

Благодарение на двата високотехнологични линейни мотора получавате бърз, акуратен и спокоен AF с следене както за фотоси, по този начин и за видео клипове. Така се извлича оптималната скорост от тялото на фотоапарата, която се употребява за поддържане на фокуса, даже и при движещи се обекти.

E 15mm F1.4 G употребява най-новите технологии на Sony в региона на обективите, с цел да понижи нежеланите съмнения във фокуса при приближение. Вариациите в зрителния ъгъл са сведени до най-малко за гладка и постоянна картина на видео записа. Обективът също по този начин поддържа функционалността за компенсиране на изместването на фокуса, която се дава от съвместими тела от α серията, с което съмненията във фокуса при приближение, които затрудняват последващата обработка, са сведени до най-малко.

Отличен надзор и надеждност както за фотоси, по този начин и за видеоклипове

Ръчният фокус с линейна противоположна връзка (Linear Response MF) подсигурява, че пръстенът за фокусиране реагира непосредствено и линейно и на най-малкото придвижване, до момента в който фокусирате ръчно. Завъртането на пръстена за фокусиране непосредствено се преобразува в съответната смяна във фокуса, а вие имате чувството за директен и акуратен надзор.

Въпреки компактните си размери E 15mm F1.4 G включва пръстен за ръководство на блендата за директен и подсъзнателен надзор и бутон за превключване на режимите на ръководство блендата, от който можете да избирате сред две позиции: ON или OFF: В позиция ON получавате тактилна противоположна връзка, която ви разрешава да “усещате” обособените стъпки, а позиция OFF е за безпрепятствено, гладко и безшумно ръководство на блендата. Настройка OFF разрешава безпрепятствено и устойчиво ръководство на картината по време на видеозапис и е идеална за случаите, когато тишината е от голяма важност.

За още повече еластичност разполагате и с бутон за задържане на фокуса и бутон за превключване на фокусния режим. Бутонът за превключване на фокусния режим ви разрешава елементарно да превключвате сред автоматизиран и ръчен фокус по отношение на съответната обстановка.

И не на последно място, E 15mm F1.4 G е със отбрана против прахуляк и влага за още по-голяма надеждност при приложимост навън в предизвикателни условия.

E 11mm F1.8

Превъзходна резолюция и внимателно боке

Със своя ултра необятен зрителен ъгъл E 11mm F1.8 е съвършен за интериорни фотоси и фрагменти, в които с дълбочината на рязкост се цели постигането на по-голяма изразителност. Благодарение на трите асферични детайла и трите ED (изключително ниска дисперсия) детайла от стъкло се реализира еднообразно висока резолюция във всяка точка на изображението от центъра до периферията без значение от ултра необятния зрителен ъгъл на обектива от 11мм, 16,5 при 35мм пълноформатен еквивалент. Асферичните лещи са ситуирани точно, тъй че да компенсират изкривяването на облика и да подсигуряват отлична резолюция във всяка част от изображението даже и при изцяло отворена бленда. Освен това ED стъклото в допълнение потиска хроматичните аберации и дейно понижава разливането на цветовете, което се получава най-често в периферията на изображението.

Широката оптималната бленда F1.8 на обектива прави допустимо с лекост да постигате надълбоко боке във фона. Потребителите могат да разфокусират фона, с цел да изпъкват ясно при снимането на влог, или да основават красиви кръгове от светлина за декор при снимане на нощни подиуми с ултра необятно зрително поле. Прецизният надзор върху сферичната аберация и кръглата форма на механизма на блендата в допълнение спомагат за това с този неповторим обектив постоянно да получавате безпрепятствено боке.

С минимално фокусно разстояние от 0,12 метра и оптимално нарастване 0,2x, можете да постигнете впечатляващи фрагменти в непосредствен проект както при фотоси, по този начин и при видеоклипове.

Компактен и лек дизайн за фотоси в придвижване

Едно от преимуществата на E 11mm F1.8 е необятната F1.8 оптималната бленда, побрана в стилен и лек обектив. С тегло от 181г, диаметър единствено 66мм и дължина 57,5мм, обективът е идеално допълнение към компактните тела с APS-C формат.

Оптимизиран за видео клипове

Двата усъвършенствани линейни мотора обезпечават бърз, акуратен и спокоен AF с следене на обекта както за фотоси, по този начин и за видео клипове, като ви разрешава да употребявате оптималната скорост на своя фотоапарат, с цел да поддържате благонадежден и прецизен фокус, даже и при движещи се обекти.

Най-новите технологии на Sony в региона на обективите съумяват в голяма степен да понижат нежеланите съмнения във фокуса при приближение, а вариациите в зрителния ъгъл са сведени до най-малко за гладка и постоянна картина на видео записа. Вграждането на фокусния механизъм вътре в тялото на обектива значи, че неговата дължина не се трансформира при фокусиране, което разрешава по-лесно да се приближавате до своите обекти и да работите в лимитирани пространства, с което пред вас се разкриват нови креативен благоприятни условия.

Ултра необятният 11мм зрителен ъгъл на E 11mm F1.8 , 16,5мм при 35мм пълноформатен еквивалент, прави допустимо с лекост да снимате наличие на оптимално необятен заден декор. Малкият размер и ниското тегло на обектива са преимущество, когато подвижността и лесното преместване са от голяма важност, да вземем за пример при продължителни снимачни сесии с доста придвижване.

Ръчният фокус с линейна противоположна връзка (Linear Response MF) подсигурява, че пръстенът за фокусиране реагира непосредствено и линейно и на най-малкото придвижване, до момента в който фокусирате ръчно, а вие получавате чувството за бърз и акуратен надзор.

Изключителен надзор и надеждност

Въпреки компактните си размери, обективът предлага гъвкави и интуитивни благоприятни условия за ръководство с помощта на функционалности като бутон за задържане на фокуса и бутон за превключване на фокусния режим. От менюто на фотоапарата потребителят може да избере да зададе различна функционалност на бутона за задържане на фокуса. Прахоустойчив и влагоустойчив дизайн обезпечава спомагателна надеждност при потребление навън в неподходящи условия.

E 11mm F1.8 е съчетаем и с предни филтри - функционалност, която постоянно не се предлага за ултра-широкоъгълните обективи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР