Sony представи на CES електромобил, наречен AFEELA, който се създава

...
Sony представи на CES електромобил, наречен AFEELA, който се създава
Коментари Харесай

Sony показа управляван с геймпад електромобил

Sony показа на CES електрически автомобил, наименуван AFEELA, който се основава в съдействие с Honda Corporation. Той се ръководи благодарение на контролера DualSense на PlayStation5.

AFEELA има вграден автопилот, който се поддържа от 45 датчика, камери и лидар.

На предния панел на електрическия автомобил има огромен екран, а в купето са ситуирани спомагателни екрани, в това число и пред задните седалки.

Първоначално се очакваше концепцията да има двойно задвижване на четирите колела, произвеждащо 400 kW (536 к.с.), 0-100 км/ч за 4,8 секунди и оптималната скорост от 240 км/ч. Съобщава се, че Sony към момента се стреми към тези характерности.

По време на презентацията Ясухиду Мизуно, основен изпълнителен шеф на Sony Honda Mobility Inc., закара колата на сцената благодарение на PS5 контролер, само че означи, че това е “само за проява “.

Sony дава обещание, че софтуерно-определения темперамент на автомобила ще го трансформира в “дигитална площ’. Компанията сподели образец за игра, в която транспортното средство се демонстрира във фантастична симулация, а пасажерите му са избягали чудовища, сходни на Годзила, за улавянето на които могат да се печелят точки.

Приемането на поръчки за AFEELA ще стартира през 2025 година, а началото на производството е планувано за 2026 година Sony възнамерява да пусне седан и кросоувър.

Преди година Sony Honda Mobility показа първата си идея за електрически автомобил. Тогава компанията разгласи, че стартира да си сътрудничи с Epic Games за основаване на артикули в региона на мобилните услуги и развлеченията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР