Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка

...
Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка
Коментари Харесай

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде поръчка за патент за рамка, която разрешава на потребителите да трансферират и употребяват незаменяеми токени (NFT) в голям брой платформи за игри.

През годините Sony не един път потвърди интереса си към криптовалутите с голям брой партньорства и регистрации на търговски марки. Сега компанията добави и незаменяеми токени в своята гейминг екосистема. NFT рамката има за цел да интегрира технологията в геймплея, където тя може да съставлява скинове и други известни функционалности в играта.

NFT Рамка за прекачване и потребление на цифрови активи сред гейминг платформите

Патентът, озаглавен “, има за цел да обезпечи дружелюбна рамка за потребление на незаменяеми токени в голям брой компютърни симулации и/или разнообразни платформи за компютърни симулации.

Това значи, че откакто обещано NFT бъде предоставено на първата конструкция на крайния консуматор, цифровия актив може да бъде употребен в голям брой компютърни симулации и/или платформи посредством NFT. Освен това собствеността върху незаменяемите токени може да се трансферира на други крайни консуматори за потребление в разнообразни компютърни симулации и платформи.

NFT в игрите

Рамката има за цел да интегрира NFT в геймплея, където технологията може да съставлява скинове и други известни функционалности в играта. След като бъде веведена, потребителите на PlayStation 5 ще могат да изпитат случаите на потребление на NFT посредством главните игри. Към декември 2022 година общият брой на дейните консуматори на PlayStation Network в международен мащаб е 112 милиона, като той продължава да нараства с всяка минала година.

Успешни игри и GameFi

Според Питър Бергстрьом, някогашен продуцент на Age of Empires, сполучливият дизайн за игри не е черно-бял и геймърите не се интересуват от технологията, която стои зад една добра игра.


ПОКАЖИ ОЩЕ: 


Той има вяра, че GameFi има за цел да добави ново измерение на вълнуващ геймплей към Web2 игрите. Крипто бизнесмените би трябвало да включат, добави Бергстрьом.

С възхода на NFT и блокчейн игрите новият патент на Sony за NFT рамка е още един образец за това по какъв начин обичайните гейминг компании се впускат в новите технологии.

Този ход може в допълнение да затвърди ролята на NFT в игрите и да проправи пътя за по-широко разпространяване. Успешният гейминг дизайн обаче надвишава включването на нови технологии. В последна сметка той се състои в основаването на вълнуващ геймплей, който да държи геймърите ангажирани и да се връщат за още.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР