Sony е водеща при безогледалните камери с пазарен дял от

...
Коментари Харесай

Формира се нова „света троица” при дигиталните камери


Sony е водеща при безогледалните камери с пазарен дял от 32%
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова тройка огромни компании наподобява ще диктува модата на пазара на цифрови камери. Японската OM Digital прескочи Nikon и Fuji и се причисли към Sony и Canon във образуването на водещата тройка компании в света на безогледалните камери.

Безогледалните камери са новата огромна наклонност в областта на фотографията. Макар да са много по-скъпи сега от своите прародители, този тип камери са по-леки, по-компактни, по-бързи, с по-добър автофокус, по-подходящи за видео. Така е, тъй като в тях няма толкоз доста оптика и огледала, както и съответната механика за ръководството на „ стъклата ”.
още по темата
Актуални данни от Япония разкриват, че OM Digital Solutions – новият притежател на марката Olympus – дружно със Sony и Canon са огромните три имена на пазара на.

Sony е водеща с дял от 32% от пазара (в съпоставяне с 27,44% предходната година), Canon също е подобрила позицията си на второ място с 28,2% пазарен дял (спрямо 23,78%), заяви. На OM Digital Solutions се падат 12,7% от пазара и този резултат е обект на необикновен интерес за анализаторите.

OM Digital закупи затрудненото поделение за технологии за изображения на Olympus, само че марката предходната година държеше съвсем двойно по-голям пазарен дял. 23,37%. В този смисъл OM Digital означи голям спад. Въпреки това марката резервира преднина пред колоси като Fujifilm и Nikon.

Когато става въпрос за, Canon твърдо владее пазара с 59,8% пазарен дял, бележейки растеж по отношение на предходната година (51,91%). Второто огромно име в този бизнес Nikon си остава на второ място с 33,9% (тук има спад от 44,78%). Изненадващо или не, третото място се пада на Ricoh () със скромния дял от 5,8%, който обаче е повишен доста спрямо 3% предходната година.

Canon държи шампионата и в категорията на камерите с закрепен обектив с 34,01%. Тук компанията бележи прочут спад. Следват я Sony с 23,1% и Fujifilm с 11,6%.

Пак Canon е водач на пазара на обективи с повече продажби от всеки различен производител. Делът на компанията е понижен леко до 34,01% (в съпоставяне с 39,08%), като Sony усилва своя дял до 23,1%, а Fujifilm означи лек прогрес с 11,6% пазарен дял.

При видеокамерите обаче името Canon не се вижда на никое място. Секторът се ръководи от стоманения пестник на Panasonic, нараснала своя така и така голям дял от миналата година (32,17%) до колосалните 43,6%, изяждайки част от второто място на Sony, която в този момент има 26,3% (в съпоставяне с 37,27%). Третото място се пада на DJI с дял от 11,2%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР