Сондажите за посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България

...
Сондажите за посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България
Коментари Харесай

Денков отказал първоначално да покани Зеленски?

Сондажите за визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България са почнали доскоро повече от две седмици.

Новината заяви уеб сайтът Епицентър, базирайки се на свои източници от дипломатическите среди.

Тогава от украинското президенство посредством посланичката на Украйна в София се обърнали към кабинета на президента Радев, с цел да ги уведомят за желанието на Зеленски да посети България като част от обиколката му в Югоизточна Европа и в символ на признателност за помощта, която страната ни оказва на украинския народ във войната му с Русия.

От офиса на президента дали отговор, че програмата на Румен Радев е доста натоварена, че тя се приготвя за година напред и че най-близкият вероятен „ прозорец “, който може да бъде открит, с цел да одобри украинския президент, е чак през септември, описват скандалната история дипломати.

Тогава Зеленски, още веднъж посредством посолството в София, се обръща към премиера акад. Николай Денков с молба да бъде признат. Министър-председателят се паникьосва и отхвърля да одобри Зеленски с претекста, че той е „ министър председател на две седмици “, държавното управление му не е устойчиво и не знае по какъв начин такова посещаване ще се отрази на вътрешно-политическата обстановка в страната, която е доста деликатна.

От украинското посолство в София чукат на третата институционална врата в София – тази на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Той незабавно споделя „ Да “ и екипът на Народното събрание стартира трескава организация по застраховане сигурността на визитата. От управлението на Народното събрание уведомяват НСО за идването на Зеленски, приготвя се и резиденция „ Бояна “ за посрещане на госта като място с обезпечен достъп.

Три часа откакто НСО поема логистиката на визитата на Зеленски, министър председателят Денков се обажда на ръководителя на Народното събрание и споделя, че към този момент е подготвен да се включи в самодейността на Киев и ще, одобри визитата на Зеленски да е по покана на българското държавно управление.

Ден по-късно информацията за идването на Зеленски изтече в медиите, за което министърът на защитата Тодор Тагарев изрази своите големи съжаления.

Тази заран министър председателят Денков си приписа заслуги за идването на Зеленски, каквито в реалност няма: „ Аз се обадих на Радев и му споделих – ще идва президентът Зеленски, по тази причина намерете метод да се видите с него “.

Истината е, че както той, по този начин и Радев са отказали в началото тази аудиенция, твърди Епицентър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР