Сомалия ще получи значително облекчаване на международните си дългове, позволявайки

...
Сомалия ще получи значително облекчаване на международните си дългове, позволявайки
Коментари Харесай

Сомалия ще се присъедини отново към глобалната финансова система, след като осигури споразумение за облекчаване на дълга

Сомалия ще получи доста облекчение на интернационалните си задължения, позволявайки на страна, разтърсена от революция, тероризъм и съвсем стопански банкрут, да се причисли още веднъж към световната финансова система след неявяване от към 30 години.

Общото облекчение от 4,5 милиарда $, което ще бъде оповестено в сряда в границите на самодейността на МВФ за мощно задлъжнелите небогати страни, ще понижи дълга на Сомалия като дял от брутния вътрешен артикул от 65 % до към 6 на 100. Това бележи това, което МВФ назова „ главен крайъгълен камък “ във възраждането на една от най-размирните народи в света.

Нацията от Африканския рог се разпадна в кланова война след рухването на комунистическото държавно управление на Мохамед Сиад Баре през 1991 година и несполучливия опит на Съединени американски щати да стабилизират страната. Това приключва със свалянето през 1993 година на три американски хеликоптера в това, което стана известно като случая с Black Hawk Down.

През последните 15 години последователн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР