Солвей Соди - джойнт венчър между белгийската научна компания Солвей

...
Солвей Соди - джойнт венчър между белгийската научна компания Солвей
Коментари Харесай

Солвей Соди открива в Девня един от най-големите заводи за натриев бикарбонат в света

" Солвей Соди " - джойнт венчър сред белгийската научна компания " Солвей " и турската индустриална група " Шишеджам " - показа резултата от следващия огромен капиталов план в завода в Девня. Този план за разширение, усилва потенциала за произвеждане на натриев бикарбонат - дериват на калцинираната сода - в завода с 200 000 тона.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Новото оборудване дава отговор на възходящото световно търсене на натриев бикарбонат, базисен артикул, употребен главно за очистка на димни газове в индустриални приложения и като добавка в храните за животни, наред с доста други приложения.

С тази инвестиция заводът в Девня, който е най-големият за произвеждане на калцинирана сода в Европа, се трансформира във втория по величина цех за произвеждане на натриев бикарбонат в Европа и един от най-големите в света.

Новото оборудване, намиращо се в Девня, завоюва премията на Българската организация за вложения " Инвеститор в разширение на бизнеса ". To дава отговор на най-високите европейски екологични и софтуерни стандарти и е сертифицирано като инвестиция клас " А ".
 Снимка 578644
Откриването на новата апаратура е част от събитията, проведени по случай 25-годишнината от приватизацията на " Солвей Соди ". Сред високопоставените посетители на формалното разкриване бяха представители на акционерите в " Солвей Соди " - " Солвей " и " Шишеджам ", регионалният шеф на Варна, посланикът на Кралство Белгия в България, представители на държавната администрация, на локалните управляващи, синдикати и сътрудници.

" Изключително съм горделив с това съвременно и енергийно дейно оборудване, в което сме интегрирали целия насъбран опит през годините и най-хубавите налични технологии ", сподели Спирос Номикос, изпълнителен шеф на " Солвей Соди ". " Тази инвестиция добавя напъните през последните 25 години - инвестирахме 1,6 милиарда лв., с цел да създадем този цех образец за промишлеността на калцинирана сода и натриев бикарбонат. "
 Плановете на
Как най-големият производител на калцинирана сода в Европа опазва околната среда (в България)

С към този момент настоящия соларан парк от 4 MW конфигурирана мощ в Провадия, се реализират годишни спестявания на въглероден диоксид от 6000 тона

Наред с тази инвестиция, " Солвей Соди " форсира енергийния си преход, за последователното прекъсване потреблението на въглищата до 2030 година и постигане на въглероден неутралитет до 2050 година.

Процесът стартира с плана за взаимно изгаряне на биомаса, разгласен през февруари тази година. Планира се той да бъде приключен до октомври 2022 година и да понижи с 20% излъчванията на въглероден диоксид (CO₂), свързани с производството на сила в завода.

" С поддръжката на държавното управление и локалните общности, " Солвей Соди " е решена да продължи да влага в България и за в бъдеще ", сподели Филип Керен, ръководител на борда на шефовете на " Солвей Соди " и президент на световната бизнес единица на група Солвей за калцинирана сода и деривати.

" За да реализираме нашите упоритости за резистентност, би трябвало да продължим енергийния преход на завода. Искаме да произвеждаме сила от локални устойчиви горива, вместо от изкопаеми, с цел да понижим излъчванията на парникови газове и да защитим нашата конкурентоспособност.

Водим битка с изменението на климата, както и да сътворяваме условия за нашия предстоящ стопански триумф. Това ще ни разреши да продължим да се конкурираме с неевропейски производители, работещи в среда с по-малко регулации и надлежно с по-ниски разноски. За да го изпълним, ще разчитаме на непрекъснатата поддръжка на всички заинтригувани страни ", означи Филип Керен.

Негово превъзходителство, белгийският дипломат в България, също поздрави компанията и нейните акционери за забележителната инвестиция, като загатна, че " Солвей " е пример за непоклатимост, нововъведения и индустриално развиване.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР