Солта е основна съставка, намираща се във всеки дом. Тя

...
Солта е основна съставка, намираща се във всеки дом. Тя
Коментари Харесай

Сложете сол в спалнята: Това решава проблем, който мнозина имат у дома

Солта е съществена съставна част, намираща се във всеки дом. Тя може да бъде потребна и отвън кухнята, по-специално като я сложите в спалнята си. Използвайте едра сол против влага.

Как солта всмуква влагата?

Солта е хигроскопично вещество, т.е. има способността да всмуква влагата от въздуха и водата по натурален път. Това се дължи на нейните йонни свойства и мощните сили на привличане, които упражнява върху мощно полярните водни молекули. Този развой разрешава на солта да съхранява влага и по този метод да я поддържа в твърдо положение, даже в случай че околната среда е влажна. Това свойство може да се употребява за понижаване на влажността в обещано помещение посредством потребление на каменна сол като натурален, нетоксичен, на ниска цена и елементарен за намиране и потребление обезвлажнител. Трябва също да се означи, че може да добавите оризови зърна в съда.

С какво солта може да бъде потребна във вашата спалня?

Помага за битка с гъбичките и мухъла във вашата стая. Мухълът е гъба, която вирее във влажни места. Следователно водата, въздухът или насекомите придвижват спорите, които се отделят от плесените.

Едра сол против влага

Едрата сол оказва помощ в битката с влагата, като понижава равнището на мокрота в стаята, без значение дали е вашата спалня или друга стая в дома ви.

Напълните купа с едра сол и я поставете под леглото си. Тя ще всмуква влагата, която е източник на плесен.

Не забравяйте обаче постоянно да подменяте едрата сол, с цел да не загуби успеваемостта си.

Едра сол в хладилника

Влага може да има и в хладилника. Това може да бъде нездравословно за вашето здраве, защото микроорганизмите замърсяват храната. Освен това, има възможност да излъчва неприятни миризми.

За да се преборите с това, разрежете празна пластмасова бутилка на половина и изсипете 150 грама едра сол в едната от двете половини. Влагата ще се всмуква и въздухът във вашия ледник ще бъде рафиниран.

Както към този момент разбирате, слагането на едра сол под леглото не е поверие. Това е напълно просто деяние, което ви разрешава да се борите с влагата в дома ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР