Солта е идеален заместител на скъпите почистващи препарати. Освен това

...
Солта е идеален заместител на скъпите почистващи препарати. Освен това
Коментари Харесай

8 неща, които може да почистите със сол

Солта е съвършен сурогат на скъпите почистващи препарати. Освен това в някои случаи тя е даже по-ефективна от тях. Солта има и още едно преимущество пред скъпите почистващи препарати - не се съдържа нездравословни токсични субстанции.

Ето защо може да я употребявате в семейството.

1. Почистване на петна от наслойка

Сол с лимонен сок или оцет е комбинацията, която ще ви помогне да се отървете от петната от наслойка за момент. Първо се уверете, че петното е изцяло изсъхнало.

Изстискайте лимонен сок върху него. След това го покрийте със сол. Изчакайте половин час и по-късно почистете повърхността с забрадка или гъба. Изплакнете, в случай че е належащо.

Ако сте решили да употребявате оцет, първо смесете солта с него и нанесете тази примес върху петното от наслойка. Изчакайте и след половин час почистете със остаряла четка за зъби. При нужда изплакнете по-късно.

2. Почистване на варовик

Комбинацията от сол и лимон е едно от най-ефективните средства против варовик.

Поръсете сол върху половинка лимон и с нейна помощ почистете хромираните или медните повърхности. Този способ има спомагателна изгода, когато се употребява върху медна повърхнина я защищава от обезцветяване.

3. Премахване на петна от пот

Случва се на всеки от нас, само че несъмнено е много неприятно. За благополучие можем да почистим петната от пот с малко сол и топла вода.

Смесете четири супени лъжици сол с един литър топла вода и накиснете дрехата в получения разтвор.

Внимание: този способ не е използван за всички облекла. Деликатните тъкани като сатен и коприна не могат да се накисват в солен разтвор.

4. Почистване на дъска за рязане
Кои артикули могат да заменят солта?
Статистиката твърди, че човек употребява от 10 до 18 г сол дневно. При това това 80% от този размер той даже не вижда, защото година..
Прочети повече
След продължителна приложимост дъските за рязане получават захабен тип, макар почистването им след всяка приложимост. Фактът, че не може да поставите дървена дъска в съдомиялната, усложнява още повече обстановката.

Комбинацията от сол и лимон прави чудеса в тази ситуация. Поръсете малко сол върху дъската за рязане и по-късно я втрийте благодарение на разрязан лимон. Това ще ви помогне да премахнете даже най-упоритите петна.

5. Запушени канали

Забравете за скъпите препарати, задоволително е да употребявате единствено малко сол, с цел да почистите запушените канали. Изсипете сол в канала и след няколко минути пуснете топлата вода.

6. Петна от кафе и чай
Как солта може да ни бъде потребна в битката с бръчките и при рани
Отдавна е известно, че солта е известна както със здравословни, по този начин и с грижовни свойства. Поради мощното си детоксикиращо деяние с...
Прочети повече
Изглежда, че не можете да почистите изцяло чашите си, колкото и да се стараете? Солта ще ви помогне и в този случай. Поставете малко количество от нея върху влажна забрадка и втрийте върху петната. 

7. Всякакви петна

Солта се оправя с всички типове петна. Особено ефикасна е за попиване на замърсявания. Ако сте изсипали нещо върху килима, бързо поръсете малко сол върху петното. Това ще помогне за по-лесното му премахване.

8. Почистване и ексфолиране на кожата на тялото ви

Морската сол е съвършен заместите на скъпите ексфолианти за тяло. Вземете 100 грама морска сол и я смесете със 100 мл растително олио ( бадемово, арганово или кокосово масло). След това прибавете няколко капки етерични масла по желание, с цел да придадете на скраба прелестен мирис. Разбъркайте добре и по-късно втрийте сместа в кожата си. Масажирайте няколко минути и изплакнете с топла вода, след което наложително нанесете хидратиращ крем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР