Солите за вана имат редица полезни качества. Те помагат за

...
Солите за вана имат редица полезни качества. Те помагат за
Коментари Харесай

Ползите от солите за вана

Солите за вана имат редица потребни качества. Те оказват помощ за възобновяване на тонуса на кожата, отварят порите, почистват я от мръсотията, потта и токсините.

Добавянето на соли във ваната оказва помощ за възстановяване на устойчивостта на кожата към алергични фактори, успокоява при захапване от инсекти, отстранява леки пъпчици по кожата и може да в профил даже мазоли.

Ароматните соли за вана , които се смесват с етерични масла, се употребяват при ароматерапията. Приятните аромати провокират разпределяне на цялото тяло. В взаимозависимост от вида на етеричното масло, което се употребява, солите за вана могат да обезпечат и разнообразни оздравяващи свойства.

При вани с морска сол, да вземем за пример, се възвръща магнезият в организма, чийто недостиг усилва риска от заболявания на сърцето, инсулт, остеопороза, артрит, храносмилателни проблеми, хронична отмалялост и други болести. При вана с морска сол през кожата проникват потребните субстанции от морската сол.
 соли за вана ThinkStock/Getty Images-->
Морската сол се употребява за вани, защото елементарно се смесва с етерични масла и спомага за смесването на етеричното масло с водата, като служи за естествен емулгатор.

Ароматичните масла в солите за вани ускоряват кръвообращението, дишането, усилват дълбочината на поемане. Те дезинфекцират и загряват носоглътката. Това е доста значимо в сезона на настинките.

Сами може да приготвите сол за вана, като смесите 1 кг морска сол с 10 капки примес от разнообразни етерични масла по желание и добавите 1 литър газирана вода. Всичко се излива в топлата вода във ваната.
 соли за вана ThinkStock/Getty Images

Солите за вана се разтварят във вода с висока температура – не по-малко от 39 градуса. Първоначалният престой във вана с ароматни соли не би трябвало да надвишава 10 минути, последователно времето може да се усили до половин час.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР