Солидарността е основополагащ принцип на Европейския съюз, но в последните

...
Солидарността е основополагащ принцип на Европейския съюз, но в последните
Коментари Харесай

Иво Христов: Не можем до безкрай да се крием от вируса

Солидарността е основополагащ принцип на Европейския съюз, само че в последните години егоизмът е този, който взе връх в международен мащаб – и като самостоятелна полезност, и в корпоративната просвета, и на всички места другаде. Добрите планове на Европейски Съюз не подхождаха на политиката, която той водеше. Въпреки че има задоволително образци за взаимност като кохезионните фондове. Но образецът с проекта „ Юнкер “, да кажем, сподели ясно по какъв начин парите, отделяни от Брюксел, отиваха преди всичко в огромните страни, а не стигаха до тези, които имаха най-голяма потребност от тях – такива като нас, изоставащи стопански системи.

Така евродепутатът Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, разяснява дейностите на европейските институции в подтекста на актуалната рецесия. Христов взе присъединяване в предаването „ Събития и персони “ в ефира на Радио Благоевград.

„ Щом се стигна до такава степен – ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен да сервира извинения на Италия – явно, че е налице проблем, отчаяние. Европейски Съюз реагира постепенно и не съумя да координира дейностите на страните членки. Отделните страни инстинктивно започнаха да затварят граници, да избавят личните си жители. Имаше случаи на забавена транзитираща филантропична помощ от трети страни “, напомни Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР