Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти очакват

...
Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти очакват
Коментари Харесай

Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти в Гърция

Солени санкции за недекларирани доходи от наеми на парцели чакат притежателите им, в това число и българи, предизвестяват данъчните управляващи в Гърция.

От 5 000 евро до 20 000 евро могат да стигнат санкциите за недекларирани парцели, които се отдават посредством платформите Airbnb, Booking.com, HomeAway и така нататък

Данъчните стартират строги и задълбочени инспекции от този месец. По данни на AirDNA предлагането на квартири в Гърция се е нараснало по отношение на същия интервал през предходната година със 7%.

В Гърция е основана електронна платформа в уеб страницата за обществени доходи, която включва данни-кодове, по този начин, че да е допустимо регистрирането на даваните чартърен недвижими парцели и затова приходите от тях. Всеки неподвижен парцел получава съответен номер, който притежателят вписва във всяка публикация, която записва в цифровата платформа от вида Airbnb.

Облагането на приходите от краткосрочното предоставяне чартърен варира сред 15% и 45%. За декларирани суми до 12 000 евро данъчната ставка е 15%, от 12.001 до 35.000 евро с коефициент 35% и от 35.001 нагоре с коефициент 45%.

Всеки притежател в Гърция има опция да употребява парцела си в режим на краткосрочно наемане, като го разгласи в цифрови платформи.

С оглед на летния сезон доста притежатели на парцели вземат решение още в този момент да се включат в платформите и да изпреварят летните резервации, на което разчитат и данъчните управляващи, с цел да заловен нарушителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР