Солени глоби до 1000 лева за шофьорите, които влизат в

...
Солени глоби до 1000 лева за шофьорите, които влизат в
Коментари Харесай

Предлагат: До 1000 лв. глоба за влизане със стара кола в центъра на София

Солени санкции до 1000 лв. за водачите, които влизат в центъра на София с по-стар автомобил. Идеята е глобата да важи в дните със замърсяване на въздуха над нормата, оповестяват от Нова телевизия.

Ангел кара автомобил, създаден през 1997 година. Ако бъде засечен от камера в нискоемисионна зона в София, санкцията за притежателя се възнамерява да бъде сред 50 и 500 лв.. Защото колата е частна.

Собственикът на 24-годишната кола е в центъра съвсем всеки ден. „ Чакам щерка ми и жена ми от учебно заведение. Иначе ми излиза доста по-скъпо. Така ми излиза 20 лв. на седмица”, изяснява Ангел.

Ако транспортното средство е на компания, глобата може да стигне до 1000 лв.. В тази група попада и Ивайло, който е търговски представител зад кормилото на длъжностен автомобил.

„ Ме е моя колата, служебна е. Даже не знам дали има катализатор, дали замърсява въздуха”, признава Ивайло.

Освен какви ще са глобите, в проектонаредбата е написано и кои ще са нискоемисионните зони. Едната е идеалният център на София, а другата – в периферията до Южния парк. Първоначално в тях няма да се позволяват единствено колите със стикер от първа еко категория.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР