Солената почва, лошият дренаж и други неблагоприятни условия правят слънчевата

...
Солената почва, лошият дренаж и други неблагоприятни условия правят слънчевата
Коментари Харесай

Земеделието отстъпва на слънчеви ферми в Калифорния

Солената почва, неприятният дренаж и други неподходящи условия вършат слънчевата сила привлекателна опция за притежателите на земи

Соларните планове могат да генерират нови работни места и данъчни доходи в Калифорния, които да компенсират понижените приходи от селско стопанство (снимка: CCO Public Domain)

Намаляването на водоснабдяването в Калифорния от непрекъснатите суши принуждава фермерите да търсят други източници на приходи. Все по-често те конфигурират слънчеви панели на доскоршните аграрни земи, съгласно обява по тематиката на LA Times.

Само в долината Сан Хоакин на стопаните може да се наложи да изтеглят от земеделска приложимост повече от половин милион акра (202,3 хиляди хектара), с цел да отговорят на условията на Закона за ръководство на подземните води от 2014 година, който в последна сметка постанова ограничавания за изпомпването на вода от кладенците.
още по тематиката
Соларните планове могат да генерират нови работни места в щата и данъчни доходи, които са изгубени, заради понижените приходи от селското стопанство.

Привържениците на потреблението на чиста сила настояват, че в Калифорния има доста аграрни земи, които биха могли да бъдат превърнати в слънчеви ферми, без да навредят на селскостопанската промишленост с оборот от 50 милиарда $.

Изследователи са разпознали 470 000 акра (190,2 хиляди хектара) от „ минимум конфликтните ” земи в долината Сан Хоакин, където солената почва, неприятният дренаж или други условия, които попречват селскостопанската работа, вършат слънчевата сила привлекателна опция за притежателите на земи.

Според Ерика Бранд, шеф на програмата „ The Nature Conservancy in California ” и съавтор на неотдавна оповестения отчет „ Power of the Place ”, в долината към този момент са построени най-малко 13 000 акра (5261 хектара) слънчеви ферми.

Докладът разисква 61 сюжета за реализиране на климатичните цели в Калифорния. Едно от неговите най-важни изводи е, че преходът от изкопаеми горива към чиста сила става все по-скъп.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР