Солен разтвор при инфекции в гърлото Народните средства за лечение

...
Солен разтвор при инфекции в гърлото Народните средства за лечение
Коментари Харесай

Солен разтвор за елиминиране на инфекцията в гърлото

Солен разтвор при инфекции в гърлото

Народните средства за лекуване на простуда са не по-малко ефикасни от най-скъпите и новопоявили се медикаменти. Най-простият метод за лекуване на болки в гърлото е гаргарата. Ще приказваме за това в днешната публикация.

Гаргара със солен разтвор
Това е известен способ за облекчение на болките в гърлото.

Всеки с болки в гърлото ще се съгласи, че физиологичният разтвор прави чудеса. Дали има научна аргументация за това известно средство или плацебо резултатът работи в този случай? Как вярно да извършите тази процедура?

Изследванията демонстрират, че тридневното гаргарене с топла вода понижава инфекцията на дихателните пътища с 40%.

Резултатите от научните проучвания потвърдиха успеваемостта на това бабино средство. По-специално, в изследване, оповестено в “American Journal of Preventive Medicine ”, беше написано, че трикратното гаргарене с топла вода през целия ден понижава инфекциите на дихателните пътища с 40% и облекчава болките в гърлото.

Солените гаргари облекчават дразненето на лигавиците и болката в гърлото
И по този начин, каква е тайната за успеваемостта на солената гаргара? Оказва се, че заради осмозата водата минава през мембраната на молекулите от по-малко съсредоточен разтвор в по-концентриран.

Лигавицата на гърлото е мястото на навлизане и местообитание на вируси и бактерии, защото това е много удобна среда за тяхното размножаване. Болката в гърлото и възпалението са породени от отичане на инфектираните тъкани.

Тъй като употребяваният физиологичен разтвор е хипертоничен разтвор, концентрацията на солта му е по-висока, в сравнение с в тъканите на гърлото, тъй че черпи вода от тях. Това оказва помощ за облекчение на възпалението и болката по време на преглъщане.

Как солта убива инфекцията
Топлата солена вода убива патогенната микрофлора. Питате по какъв начин? Отново с помощта на осмозата! Когато топлият физиологичен разтвор извлича вода от тъканите, бактериите и вирусите се дехидратират и умират. Освен това, до момента в който гаргарите, измивате слузта с бактериите.

Колко постоянно би трябвало да гаргарате с физиологичен разтвор
Разтворете солта в топла вода. Използвайте 1 чаена лъжичка на чаша вода. Правете гаргара всекидневно 3-4 пъти. Също по този начин, пийте повече течности – вода, сокове, яжте супи. 8-10 чаши вода дневно ще обезпечат добра хидратация на гърлото и носа.

Гаргарата със солена вода е безвредна за децата
Вирусите предизвикват болки в гърлото в 95% от случаите при деца под 5 години и в 70% от случаите при деца на възраст от 5 до 15 години. Бактериалната зараза (по-специално тонзилит) се развива с болки в гърлото при една трета от децата на възраст от 5-15 години.

Приготвяне на солен разтвор за деца
Вземете чаша вода (топла вода) и разтворете от ½ -1 чаена лъжичка сол.

За доста дребни деца, които могат да обхванат разтвора, използвайте по-малко съсредоточен разтвор. За задачата намалете количеството сол: задоволителна е единствено ½ ч. л.

Детето би трябвало леко да наклони главата си и да изпее звука „ а “. Така отваря сливиците.

Аюрведа предлага да добавите щипка куркума към разтвора.

По този метод, повишавате успеваемостта на гаргарата. Куркумата е дейно средство против настинки, защото е мощно противовъзпалително, както и антимикробно средство.

Приготвяне на солен разтвор с куркума:
½ чаша вода
1 чаена лъжичка каменна или морска сол
¼ чаена лъжичка куркума

Кипнете вода и разтворете солта и куркумата в нея. Покрийте съда с разтвора и го оставете да престои 5 минути. Използвайте получения разтвор, когато температурата му е удобна за приложимост.

Ако гърлото ви не се почисти след три дни, би трябвало да се консултирате с вашия доктор. Симптоми като температура, уголемени сливици и бял налеп в гърлото и сливиците са признаци на бактериална зараза, която изисква лекуване с антибиотици.

Лека температура и суха кашлица може да са признаци на атипична пневмония!

Вижте още: Чеснова смес за възстановяване на храносмилането

Спазвайте нужната доза при приготвянето на разтвора и целесъобразната периодичност, с цел да не навредите на гърлото си. Тази процедура е елементарна и безобидна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР