Соларпро Холдинг и МЕТРО България поставиха началото на енергийно независими

...
Соларпро Холдинг и МЕТРО България поставиха началото на енергийно независими
Коментари Харесай

"Соларпро Холдинг" изгради фотоволтаична система на покрива на хипермаркета на METRO в Благоевград

" Соларпро Холдинг " и " МЕТРО България " сложиха началото на енергийно самостоятелни магазини с формалното разкриване на последно потомство покривна фотоволтаична система на комерсиалния обект в Благоевград. Подобни системи ще бъдат конфигурирани на най-малко още два хипермаркета на веригата в страната – в Плевен и Велико Търново.

Инсталацията в Благоевград

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Фотоволтаичната апаратура за лично прилагане с промишлен мащаб е проектирана по този начин, че да употребява оптимално наличната покривна повърхност. Това е сложна софтуерна иновация, особено за покривни структури, при които спомагателното натоварване на покривната повърхнина е извънредно лимитирано.

Системата в Благоевград е с конфигурирана мощ от 423 kWp, което й разрешава да покрие забележителен % от енергийните потребности на обекта. През светлата част на денонощието, когато е пиковото ползване на електрическа енергия, а цената й на свободния пазар е най-висока, системата обезпечава до над 80 на 100 от потребностите на обекта.

" Инсталацията разрешава оптимално заменяне на електрическата енергия от мрежата с чиста сила ", обобщава Красен Матеев - изпълнителен шеф на " Соларпро Холдинг " – компанията, която е проектирала, доставила и построила фотоволтаичната апаратура.



Предимства на плана

Това е един от първите планове с промишлен мащаб в България, основани на концепцията за лично произвеждане и ползване на чиста електрическа енергия:

- Времето за създаване на фотоволтаична система с сходен размер е към 2-3 седмици според от климатичните условия при междинна претовареност на 10 индивида. Специфичната част е покривната настилка (мембраната), която разрешава извънредно малко натоварване. Технологичният развой на строителство е съгласуван напълно и приспособен по този начин, че да бъде предпазена хидроизолацията на покрива и в това време да бъдат спазени всички правила на техническа сигурност – и за личния състав изграждащ плана, и за техническото съоръжение, което се употребява.

- Фотоволтаичната апаратура обезпечава на обекта съвсем цялостна енергийна самостоятелност от мрежата и подсигурява дълготрайно понижение на разноските за електрическа енергия.

- Фотоволтаичната система употребява последно потомство технология на вложените съставни елементи и разчита на мощна цифрова интеграция.

- Освен с генерираща мощ инсталацията разполага и със система за енергиен мениджмънт, която разрешава далечен мониторинг и надзор в действително време на потреблението и производството на електрическа енергия и прави допустимо да се употребява единствено толкоз ток от мрежата, колкото и в случай че е належащо.

- Паралелно с това системата дава опция за ръководство на мощностния баланс в постройката и подсигурява интеграцията на зарядни станции за електрически автомобили и следващо евентуално инсталиране на система за предпазване на сила.

- Крайният резултат от инсталацията е понижаване на въглеродния отпечатък на комерсиалния обект посредством икономисване на CO2 излъчвания

" Зелена сила " в магазините на METRO

Енергийната успеваемост и ниският въглероден отпечатък са в центъра на бизнес политиката на комерсиалната верига METRO. Новата фотоволтаична система е следващата стъпка в посока " зелена сила ", подхваната от компанията.

На територията на магазина на METRO в Благоевград са конфигурирани и две зарядни станции за електрически автомобили, които разрешават колите да бъдат зареждани напълно с сила, създадена от фотоволтаичната система.

METRO, в партньорство с най-голямата мрежа от зарядни станции в България и района Eldrive, интензивно продължава да построява зарядни станции за електрически автомобили на паркингите на комерсиалните си обекти. Веригата към този момент има конфигурирани 18 зарядни точки на територията на страната, следва да стартира построяването им и в комерсиалните обекти на METRO в Румъния.

" Соларпро Холдинг " АД
" Соларпро Холдинг " АД e една от водещите компании в бранша на възобновимата сила в Източна Европа. Компанията, която има 12 години опит на пазара, предлага необятна гама от интелигентни енергийни системи и решения допълнително от 6 страни. С повече от 700 MW конфигурирана мощ, 150 фотоволтаични централи в употреба и над 300 чиновници " Соларпро Холдинг " предлага ефикасни решения в проектирането, построяването, употребата и поддръжката на мрежови, самостоятелни и хибридни фотоволтаични централи.
Технически характерности на инсталацията
- Инсталирана мощ – 423 kWp (киловат пика)
- Брой панели – 1364
- Брой на инверторите – 3 x 110 kW(ac) + 1 x 50 kW(ac)
- Конструкция – алуминиева с ревю " изток-запад " на фотоволтаичните панели
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР