Сокът, с който млад мъж твърдеше, че е изгорил хранопровода

...
Сокът, с който млад мъж твърдеше, че е изгорил хранопровода
Коментари Харесай

Сок със сода каустик изгори хранопровода на мъж

Сокът, с който млад мъж твърдеше, че е изгорил хранопровода си, в действителност е съдържал натриева основа. Това демонстрираха проучванията в лаборатория на Министерство на вътрешните работи в столицата. В края на март 23-годишният мъж бе признат в " Пирогов ".

Той разказал, че си е купил естествен сок от столична бензиностанция. В болничното заведение му вършат проучвания, които демонстрират зачервяване на лигавицата на устната празнина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха.

От фирмата-производител тогава обясниха, че с натриева основа се мият машините преди да стартира производството.
Проверка на Агенцията по храните на линията за бутилиране на напитката не е открила систематични нарушавания, нито отклонения от индикаторите „ сигурност “ и „ усет “ на контролните проби, предоставени на място.

Последващите проучвания в лаборатория на Министерство на вътрешните работи обаче са безапелационни - сокът е съдържал натриева основа, съобщи Нова телевизия.
Разследването в цеха продължава, с цел да се откри има ли злонамерено манипулиране на продукта.

Линията за бутилиране е спряна. Предстои да излезе съдебно-медицинската експертиза, която да каже какви тъкмо са уврежданията за мъжа, консумирал сока.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР