Сокът от нар, който се добива от малките семена на

...
Сокът от нар, който се добива от малките семена на
Коментари Харесай

Сок от нар за здраво сърце и добра памет

Сокът от нар, който се добива от дребните семена на екзотичния плод, е определян за един от най-здравословните сокове с изключителни изгоди и позитивно влияние върху човешкото здраве.

Сладката, рубиненочервена течност по натурален метод повлиява възпаления, висок холестерол, високо кръвно налягане, има мощно антиоксидантно и противовъзпалително деяние.

Нарът е тип широколистно дърво или шубрак от рода Punica, който произлиза от Югоизточна Европа и Азия. Дървото пораства до към 8 метра (макар че рядко стига тази височина), а там, където се е засадило единствено, без човешка интервенция и грижа, постоянно става шубрак или ниско дръвче. Един огромен нар нормално дава сред една четвърт и половин чаша сладостен засищащ сок.

Намалява хипертонията

Този сок има висок антиоксидантен потенциал. Установено е, че може да помогне за намаление на високото кръвно налягане. Добавете го към хранителния си режим и чакайте с приятност действителните позитивни резултати.

Както подсказва и заглавието – сокът от нар повлиява чудесно здравето на сърцето

Ползата му идва от високо наличие на антиоксиданти на по-високи равнища от доста други плодови сокове. Установено е проучвателен, че потреблението на сок от нар понижава плаката в каротидната артерия толкоз сполучливо, колкото и намалява кръвното налягане и рисковия LDL холестерол.

Облекчава остеоартрозата

Остеоартрозата (хроничната форма на остеоартрит) е измежду най-разпространените форми на мускулно-скелетните нарушавания, които водят до недъгавост на ставите. Сокът от нар може да играе защитна роля посредством понижаване на възпалението на хрущяла. Тази защитна дарба се дължи на високото му антиоксидантно наличие.

Подобрява паметта

Този сок може да бъде потребен и когато става дума за възстановяване на паметта. Известно е, че полифенолите, намиращи се в него, са неврозащитни. Приемът на една чаша сок от нар дневно доста усъвършенства маркерите на словесната и образната памет.

Осигурява доста антиоксиданти

Сокът от нар съдържа и доста здравословни и антиоксидантни средства, които оказват помощ за битка с заболяванията, а наровете са едни от най-високо антиоксидантните храни въобще.

Здравословни количества и странични резултати:
• Няма общоприета целесъобразна дневна доза за банкет на сока от нар. Не се следят избрани странични резултати след потреблението му, само че въпреки всичко, в случай че имате някакво заболяване (особено диабет), недоволства или приемате характерни медикаменти, се консултирайте с вашия доктор, преди да включите сока към диета си.
• Хора с ниско кръвно налягане би трябвало да бъдат деликатни и виновни при консумация на сока от нар – поради способността му да намалява кръвното налягане.
• Препоръчва се консумация на чист сок от семена на нар, без добавени подсладители и консерванти. Пресни семена от нар или сок от плода нормално могат да се съхраняват в хладилника до пет дни.

• Уверете се, че консумирате 100% чист сок от нар в дребни количества. Така няма да прекалявате, когато става въпрос за естествената захар, съдържаща се в сока, само че ще получите огромна доза основни хранителни субстанции като витамин К, калий и фолиева киселина. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР