Сокът от моркови е полезен за очите Благодарение на съдържанието

...
Сокът от моркови е полезен за очите Благодарение на съдържанието
Коментари Харесай

Невероятните ползи на сока от моркови

Сокът от моркови е потребен за очите

Благодарение на наличието на лутеин, бета каротин и заексантин в състава на зеленчука, той е извънредно потребен за здравето на очите, както и на витамин А, който също усъвършенства зрението.

Сокът от моркови забавя процеса на стареене

Сокът от моркови забавя появяването на забележимите белези от процеса на стареене. Има високо наличие на антиоксиданти, като това подкрепя възобновяване на клетките.

Сокът от моркови понижава риска от болести на сърцето

Пиенето на сок от моркови понижава риска от болести на сърцето. От една страна е поради подсилената имунна система, от друга на понижаването на равнищата на неприятния холестерол. Морковите не съдържат никакви нездравословни мазнини.

Детокс терапия 

Сокът от моркови е съвършен за детокс терапия с помощта на богатото наличие на витамини и минерали.

Полезен е за зъбите и венците

Пиенето на сок от моркови се отразява добре на устната хигиена и съгласно проучвания, посредством него почиствате плаката и по-този метод предпазвате от струпване на зъбен камък. 
Как с няколко МОРКОВА можем да поправяме усета на зелето в бидона
Всяка стопанка се старае да си приготви няколко зелки в бидон за зимата. Този ферментирал зарзават е измежду най-предпочитаните артикули в...

Стимулира мозъчната активност

Морковите са зеленчуци, които са богати на витамини, минерали и фибри и енергизират и тонизират тялото, като подтикват кръвния поток.

Той е потребен за стомаха

Благодарение още веднъж на многото фибри и на бета каротин, морковите са препоръчвани при диета за здрав корем. Сокът от моркови понижава подуването и усъвършенства перисталтиката.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР