Сокът от кисели краставички може да бъде нещо много повече

...
Сокът от кисели краставички може да бъде нещо много повече
Коментари Харесай

Ето какво да направим със сока от кисели краставички

Сокът от кисели краставички може да бъде нещо доста повече от средство за изтрезняване. Разбира се, той ни се отразява удобно освен когато сме препили, само че и по принцип - защото съдържа потребни бактерии и пробиотици, които подкрепят храносмилането.
 Махмурлукът и лековете за него - кои са ефикасни и кои - не
Трикове против махмурлук, които в действителност работят

И тези, които няма смисъл да опитваме

Още по-чудесното на сока от кисели краставички е, че с лекост може да се трансформира и в нещо вкусно за ядене.

По концепция на Леви Дженсън от Instagram акаунта emilyxlevi, можем да си създадем дресинг или разядка единствено с две съставки - сокът от буркана с кисели краставички и тахан.

Ако желаеме да си приготвим дресинг за салата, се целим към по-течна консистенция, а пък в случай че избираме да пробваме комбинацията като разядка, е по-добре да е по-гъста.

И в двата случая техниката е една и съща. Едва ли може да бъде и по-лесна. В буркана от киселите краставички, в който ни е останал единствено сокът, просто прибавяме мечтаното количество тахан. Затваряме добре буркана и разклащаме, до момента в който се получи кремообразна и гладка примес, написа Eating Well.

Разбира се, можем да обогатим и персонализираме рецептата с подправки по отношение на нашия усет. Единствено е добре да не прибавяме сол, защото в нормално към този момент има задоволително.
 Съставката, която ще направи зелевата салата още по-вкусна
Съставката, която ще направи зелевата салата още по-вкусна

За още повече хрупкавост и експресивен усет

Комбинацията му с тахан върви отлично с самун, както и със свежи и хрупкави зеленчуци като моркови и чушки да вземем за пример. Естествено, може да бъде допълнение и към съвсем всевъзможни салати, в това число сезонните сега със зеле. А за какво не и към някое главно ядене с пиле.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР