Сок от целина е полезно да се пие всеки ден.

...
Сок от целина е полезно да се пие всеки ден.
Коментари Харесай

Ползи от сока от целина

Сок от целина е потребно да се пие всеки ден. Той бързо набира известност като чудотворна напитка. Има голям набор от изгоди за здравето. Смята се, че сокът от целина може да лекува рак и доста други болести.

Ползи за здравето

Помага за попречване на рак

Сокът от целина може да спре по-нататъшния напредък на туморните кафези, а наличието на фитохранителни субстанции предотвратява унищожаването на ДНК на клетките от свободните радикали.

Намалява възпалението

Хората, които страдат от хронични възпалителни и автоимунни болести като тиреоидит на Хашимото, синдром на раздразнените вътрешности, псориазис, целиакия и други, могат да се възползват от изгодите от сока от целина.

Апигенинът, открит в целината, може да понижи вредите, породени от инфектиране и да помогне за възобновяване на имунната система.

Това става посредством недояждане на патогените, които предизвикват инфектиране.

Намалява високия холестерол

Можете да добавите сок от целина към вашата диета, в случай че имате високи равнища на холестерол. Сокът от целина може дейно да понижи неприятния холестерол в кръвта и да усъвършенства цялостното сърдечно здраве.

Целината съдържа неповторимо съединяване, наречено 3-n-бутилфталид, което понижава липидите в тялото.

Редовният банкет на този сок може да понижи равнищата на липопротеините и триглицеридите.

Укрепва костите

Целината е цялостна с калций и витамин К, като и двата са отлични за възстановяване на здравето на костите в тялото.

Редовното пиянство на сок от целина ще помогне за подсилване на слабите и повредени кости и също ще понижи риска от приемане на остеопороза.

Регулира кръвното налягане

Искате ли да поддържате равнищата на кръвното си налягане под надзор? Започнете да пиете чаша свеж сок от целина всеки ден от през днешния ден.

3-n-бутилфталидът, присъстващ в целината, понижава равнището на хормоните на напрежението и отпуска мускулите към кръвоносните съдове.

Това води до разширение на съдовете и по този метод притока на кръв е безконтролен, което освобождава налягането във вътрешните стени.

Стимулира детоксикацията

Знаете ли, че целината е алкален артикул? Това оказва помощ за понижаване на киселинността в тялото и балансиране на pH.

Това в последна сметка води до изхвърляне на токсините от тялото и вярното му филтриране.

Подобрява мозъчната функционалност

Сокът от целина може да подкрепи централната нервна система. Намалява тревогата, депресията, мозъчната мъгла, обсесивно-компулсивното разстройство и заболяването на Алцхаймер.

Минералните соли и електролитите, открити в сока от целина, спомагат за по-добра мозъчна функционалност и контрола на напрежението.

Предотвратява инфекцията на пикочните пътища

Диуретичните свойства на целината могат да понижат натрупването на пикочна киселина и да насърчат постоянното уриниране.

Ако консумирате сок от целина всеки ден, можете доста да намалите риска от развиване на инфекции на пикочните пътища.

Улеснява загубата на тегло

Целината има доста малко калории, а сокът ви кара да се чувствате сити за по-дълго време.

Това поддържа апетита ви под надзор и не жадувате за повече храна, което в последна сметка оказва помощ за отслабването.

Осигурява по-добър сън

Ако имате проблеми със съня, пробвайте се да пиете сок от целина по-често. Етеричното масло и магнезият в целината обезпечават успокоителен резултат върху нервите и отпускат тялото ви, с цел да имате спокоен сън.

Облекчава болката при артрит

С противовъзпалителните си свойства сокът от целина може да направи чудеса за понижаване на подуването на ставите, което води до болежка при артрит. Освен това целината може да помогне за стимулиране на по-здрави тъкани към ставите.

Подобрява функционалността на щитовидната жлеза

Хората, страдащи от хипотиреоидизъм, би трябвало да включват този сок в диетата си.

Целината съдържа минерални соли, които могат да прочистят щитовидната жлеза от всички отрови и да усилят производството на хормона на щитовидната жлеза Т3.

Предотвратява увреждането на кожата

Високите равнища на антиоксиданти в сока от целина могат да пречистят тялото ви и да създадат кожата доста чиста. Тези антиоксиданти пазят тялото от свободните радикали и защищават клетките на кожата от увреждане.

Подобрява качеството на косата

Водата и витамин А, присъстващи в сока от целина, могат да подобрят качеството и здравината на косата ви. Поддържа скалпа ви хидратиран и предотвратява появяването на пърхот.

За да насърчите растежа на нова и здрава коса, започнете да пиете сок от целина всеки ден.

Подобрява здравето на червата

Сокът от целина е с високо наличие на диетични фибри, които поддържат здрави червата, като забавят храносмилателния развой. Това оказва помощ на тялото да всмуква всички хранителни субстанции от храната, която консумирате, което в допълнение понижава подуването и предотвратява запека.

Рецепта за сок от целина:

Необходими съставки:

1 връзка целина½ чаша дестилирана вода

Измийте усърдно целината и я нарежете на едри части.

Добавете целината към вашия блендер с вода.

Вижте още: Ползи от ябълковия оцет

Смелете и по-късно прецедете.

Не съхранявайте сока, защото може да загуби свойствата си, целесъобразно е да пиете сок от целина свеж. Също по този начин можете да изстискате сока от целина със сокоизстисквачка.

За да получите оптимални изгоди от този зарзават, ще би трябвало да го консумирате постоянно и след известно време ще започнете да наблюдавате позитивните промени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР