Софтуерният гигант Microsoft се подготвя да представи версия на операционната

...
Софтуерният гигант Microsoft се подготвя да представи версия на операционната
Коментари Харесай

Microsoft ще направят Windows невъзможен за кракване

Софтуерният колос Microsoft се приготвя да показа версия на операционната система Windows, която работи напълно в облака и по този начин може да бъде достъпвана от всяко устройство, оповестява The Verge, като цитира вътрешна презентация на компанията.

Подобно решение със самобитни " виртуални компютри ", към които потребителите се включват, към този момент се предлага за бизнеса под марката Windows 365.

Контекст : Идеята на т.нар streaming е, че изчислителната активност се прави на далечен сървър, а локалната машина на потребителя (даже и да е смартфон) е единствено терминал, на който той вижда безусловно видеопоток от протичащото се на сървъра и подава команди.
 Microsoft спря да обновява Windows 10
Microsoft спря да обновява Windows 10

Вече е ясно и по кое време ще приключат и постоянните ремонти по линия на сигурността

В домашна среда този тип услуги са известни измежду геймърите. Услуги като xCloud на Microsoft разрешават на феновете на игрите да се забавляват с някои от най-новите заглавия, без да се постанова да влагат в мощен компютър.

За бизнес потребителите пък Windows 365 разрешава чиновниците им да " получават " виртуален длъжностен компютър, към който да се включват с персоналните си машини - с улеснено администриране и конфигуриране на другите услуги.
 Microsoft обръща тил на Windows. Но към този момент има нов мотор на бизнеса си
Microsoft обръща тил на Windows. Но към този момент има нов мотор на бизнеса си

Компанията освобождава ръководителя на екипа, работещ по операционната система

Детайли : В презентацията на Microsoft като дълготрайна опция се показват " преместването на все по-голяма част от Windows 11 в облака " за на всяко устройство потребителите да получават пълноценното преживяване от операционната система.

Това може да е методът на Microsoft да отговорят на известността на Chromebook - устройствата на Гугъл са с много непретенциозен хардуер, тъй като главната част от софтуера им не работи локално, а в облака.

Потенциален плюс за потребителите е, че един адаптиращ се към устройството интерфейс на Windows би направил допустимо в действителност да сме с компютъра си на всички места - вместо да разпиляваме цифровия си живот сред домашно PC, смарт телефон, таблет и така нататък
 Windows 95 стана на 22 години. И в една страна към момента е обичана операционна система
Windows 95 стана на 22 години. И в една страна към момента е обичана операционна система

Microsoft спря поддръжката на софтуера през 2001 година

От друга страна : Всичко това звучи прелестно, само че облачният програмен продукт коства пари - и то на месец. Не всички консуматори биха били щастливи с концепцията за месечна такса, с цел да имат достъп до файловете си. С cloud платформите към този момент не си притежател, а наемател.

Освен това, нещо, което не се конфигурира локално, не може да бъде кракнато и да се употребява без пари - а дори и след появяването на куп легални способи да се употребява Windows съвсем без пари, милиони консуматори избират пиратския метод. Това сигурно не е убягнало на Microsoft.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР