Софтуерният гигант Adobe обяви, че се отказва от придобиването на

...
Софтуерният гигант Adobe обяви, че се отказва от придобиването на
Коментари Харесай

Сделката на сделките в креативния софтуер пропадна безславно

Софтуерният колос Adobe разгласи, че се отхвърля от придобиването на съперника си в областта на изобретателния програмен продукт Figma. Сделката на стойност 20 милиарда $ пропада, откакто купувачът " не е намерил явен път " към утвърждението на регулаторите в Европейски Съюз и Англия, оповестява " Ройтерс ".

Намерението на Adobe да погълне Figma - уеб-базиран инструмент за дизайн и прототипиране, беше оповестено през септември предходната година, като още тогава се появиха мнения, че регулаторите няма да позволен преобладаващите играчи в софтуерния свят да укрепват пазарната си мощ посредством придобивания на по-малки, само че перспективни съперници.
 Сделката на Adobe за Figma ще навреди на конкуренцията съгласно английския регулатор
Сделката на Adobe за Figma ще навреди на конкуренцията съгласно английския регулатор

Пазарът на цифров дизайн за £60 милиарда, съставлява към 2,7% от Брутният вътрешен продукт на Англия

Според Adobe директна конкуренция сред нейното сегашно портфолио и Figma няма - аналогичното ѝ приложение Adobe XD съгласно оценките на самата компания е изгубило 25 млн. $ от основаването си досега и има единствено петима напълно ангажирани с него чиновници. На този декор покупката е всеобщо употребена по целия свят от фенове и експерти.

Adobe виждаха във Figma инвестиция в бъдещето. Пазарът, обаче, не беше на същото мнение и самото оповестяване на договорката докара до загуба на 30 милиарда $ от пазарната стойност на компанията.

Затова и цената на акциите ѝ се увеличи след новината за пропадането на договорката - макар обстоятелството, че в този момент неуспелият покупател ще би трябвало да заплати на Figma 1 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР