Софтуерът sHRedy изцяло дигитализира трудово-правните отношенияЕлектронното трудово досие е необходимост

...
Софтуерът sHRedy изцяло дигитализира трудово-правните отношенияЕлектронното трудово досие е необходимост
Коментари Харесай

Български стартъп създаде електронно трудово досие

Софтуерът sHRedy напълно цифровизира трудово-правните връзки

Електронното трудово досие е нужда за трудовия пазар в България, счита Иван Нейков
(снимка: HRM Solutions)

Първият законен програмен продукт за дигитализиране на трудово-правните връзки – sHRedy, към този момент е внедрен в две огромни български компании в страната и е тестван сполучливо, оповестиха разработчиците.

Електронното трудово досие sHRedy е основано от българския софтуерен стартъп HRM Solutions и направи своята публична премиера на родния пазар с онлайн събитие в обществените мрежи. Лице на акцията за новаторския HR артикул е шефът на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен обществен министър – Иван Нейков, който с малко видео разкри решенията, които софтуерът дава на бизнеса.

напълно цифровизира трудово-правните връзки и отстранява едни от най-често срещаните проблеми на фирмите, като: генериране на огромни размери хартия, тромаво документиране на процесите, мъчно намиране на съответни документи, потребността от физическа замяна на документи, разноски за куриери и физическо предпазване на бази данни, лимитира предпоставките за неточности и неспазването на периоди.

„ Електронното трудово досие е опция за трудовия пазар в България, работодателите, институциите и чиновниците да се научат по какъв начин да бъдат по-адаптивни към заобикалящата ни среда ”, разяснява Иван Нейков.

sHRedy към този момент е внедрен в две български компании в страната и е тестван сполучливо
(снимка: HRM Solutions)

„ Работата от отдалечено място и обществената отдалеченост не беше допустима за използване във всички сфери на работа по време на обстановката с COVID-19, като изключително се отрази на експертите от човешки запаси. Фирмите намаляваха и увеличаваха броя чиновници, а дистанционното управление на този личен състав беше невероятно ”, добави Нейков.

По неговите думи „ дигитализирането на всички процеси, които HR експертите правят, е нужда, освен поради обстановката през днешния ден, само че и поради потребността от осъвременяване на тези архаични процеси на работа, с които се сблъскват чиновниците ”.

Софтуерът към този момент е внедрен в две огромни български компании в страната и е тестван сполучливо. „ Този артикул е мостът, по-който ще преминем от модела на 20 век за ръководство на човешките запаси, към модела на 21 век ”, съобщи Нейков.

Тромавото документиране на процесите е дребна част от проблемите, които новият програмен продукт взема решение. Всички HR действия, които изискват подписи и персонално предаване, са напълно цифровизирани. Служители и мениджмънт ще имат опция да работят и обменят информация от всяко място, с обезпечена сигурност и правна годност на документите.

„ sHRedy e не просто облекчение, то е зелено решение, което напълно трансформира бизнеса. Замяната на хартията с код ще усъвършенства работата, ще минимализира разноските на фирмите и ще избави хиляди дървета ”, споделят от разработчика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР