Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни

...
Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни
Коментари Харесай

Голяма промяна: Камерите на тол системата ще ловят превишена скорост

Софтуерът на тол ръководството разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в придвижване контролни точки, които към този момент снимат и превишената скорост. Това сподели шефът на Националното тол управление Георги Темелков през днешния ден на брифинг в постройката на Националното тол ръководство, на който бе демонстриран методът на работа на електронната система за събиране на пътни такси. 

Системата следи продажбите, трафика, тапите по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно транспортно средство и от скоро снима и превишената скорост, заяви ръководителят на Управителния Съвет на Агенцията " Пътна инфраструктура "  инж. Ясен Йорданов.

Той изясни, че всички нововъведения се употребяват за понижаване на пътния травматизъм, тъй като всички стационарни точки за надзор вършат цялостно покритие на пътищата в цялата страна.

" 500 са киоските по бензиностанции за продажба на винетки в цялата страна. Ежеминутно и всеки ден постъпва информация за броя на прекосяванията и продажбите, като данните са разграничени на категории и класове на дневна база. Това ни демонстрира по какъв начин се развиват приходите и продажбите. До този час през днешния ден приходите от тол системата са 696 467 200 лв., като упованията са до края на годината цифрата да нарасне на 800 милиона лв. ", заяви Темелков, представен от NOVA.

Той посочи, че задачата на Научно-техническо управление е да събира повече средства от продажби, а не от санкциите, само че вметна: " Съгласете се, че без надзор няма да има и продажби ". 

Снимковият материал, който системата предлага при нарушаване за висока скорост на пътя, ще включва четири фотоси.

" Тестовете демонстрираха, че програмата може да бъде сертифицирана след дребни софтуерни промени ", сподели още Темелков и даде обещание:

" Ще ни отнеме време, само че сме на път да успеем и с това встъпление ".

Очаква се Българския институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на Научно-техническо управление.

Доц. Георги Балабанов, външен специалист към Националното тол ръководство образно показва в действително време по какъв начин работи и по какъв начин регистрира извършители с превишена скорост контролът на тол наблюдението.

" Електронното правоприлагане на стоте претеглени в придвижване контролни точки, които наблюдават претоварването на оста на транспортното товарно средство на пътя, напълно скоро ще бъде пуснато в деяние ", сподели още Балабанов. Той сподели камион, който се движи в действително време и системата сподели отвън позволена натовареност на пътя, като регистрира 54 тона. 

Министерството на вътрешните работи, организация " Митници ", Националната организация по приходите (НАП) също разполагат с тези данни от системата, посочи Темелков. Основната задача на системата е да следи пътните такси, само че другите функционалности като правоприлагането на ограничение на скоростта и натовареността са потребни и ние ги употребяваме, изясни Балабанов. 

" Според признанието на други европейски сътрудници България разполага с една от най-модерните тол системи, съумява да обработи голям размер от данни, въведени са правоприлагането и верификацията, имаме и прът център за потребителите и към този момент четвърта поредна година се оправяме сносно съгласно измененията и динамичността, които следват потребностите на обществото ", сподели Темелков.

Софтуерът на националното тол ръководство оказва помощ и с информация за зимното разчистване, дава своевременни данни за опашките по митническите гранични пунктове на страната, стана ясно от брифинга.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР