Софийският университет Св. Климент Охридски тази година ще приема извънредно

...
Софийският университет Св. Климент Охридски тази година ще приема извънредно
Коментари Харесай

Извънредно Софийският университет ще приема с оценките от матурите

Софийският университет " Св. Климент Охридски " тази година ще приема изключително студенти главно с оценките от матурите. Промяната се постанова поради епидемията от ковид и наложените ограничавания.

Решението за изменение на разпоредбите за кандидатстване е взето ото университетския съвет на университета, оповестиха от там. Матурите ще са вход за 116 от 118 бакалавърски стратегии (изключение са единствено " Медицина " и " Фармация ", за които са нужни изпити).

Висшето учебно заведение ще провежда единствено три кандидатстудентски изпита – по биология, по химия и по математика II. С оценките от изпитите по биология и химия ще се кандидатства за " Медицина " и " Фармация ", както и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет. С оценката по математика II ще се одобряват студенти в специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

В една от най-търсените специалности в Софийския университет – " Право ", тази година ще се влиза с оценката от матурата по български език и литература, която е наложителна за всички завършващи приблизително обучение, и с общия триумф от дипломата.

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР