Софийският университет Св.Климент Охридски“ ще удостои с почетен знак на

...
Софийският университет Св.Климент Охридски“ ще удостои с почетен знак на
Коментари Харесай

Софийски университет награждава трима свои студенти, въстанали срещу руската агресия по време на Пражката пролет

Софийският университет „ Св.Климент Охридски “ ще удостои с почетен знак на ректора на висшето образователно заведение трима почтени българи - Александър Димитров, Едуард Генов /посмъртно/ и Валентин Радев /посмъртно/, за проявената гражданска героизъм и заслуги към демокрацията и свободата.

Решението е на Факултетния съвет на Исторически факултет (протокол № 7 / 16.04.2019 г.) и Академичния съвет на СУ „ Св. Климент Охридски “ от 2019 година.

Тримата борци за народна власт ще останат в историята с твърдата си позиция към събитията в Чехословакия през 1968 година, известни като Пражката пролет, когато страната е прегазена от армиите на Варшавския контракт, с цел да бъдат спрени промените и поетия курс към демократизация в Чехословакия.

Церемония по връчването на оценките ще се състои на 17 януари 2024 година от 17.00 ч. в 23 публика в Ректората на Алма матер.

За тримата българи, оповестили се против руската експанзия в Чехословакия през 1968 година и измили срама на България, може да прочетете.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР