Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото висше училище у

...
Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото висше училище у
Коментари Харесай

Марияна Николова: 131 години Софийският университет е българският храм на просветата

Софийският университет "Св. Климент Охридски " е първото висше учебно заведение у нас и носи името на един от най-видните книжовници при цар Симеон Велики - на Св. Климент Охридски. Вече 131 години СУ е българският храм на просветата, университетът е и "ковачница " на най-изтъкнатите университетски хора в България, сподели в словото си за патронния празник на СУ вицепремиерът Марияна Николова. Тя поздрави управлението, преподавателите и студентите в Софийския университет с днешния им празник от името на премиера Бойко Борисов.

Отдавна Софийският университет е завоювал своето място на влиятелен учебен и теоретичен център с интернационално значение, сподели Марияна Николова. Тя означи, че СУ е средището, където младите хората освен се образоват, само че и образуват метода си на мислене.

Наследството на Евлогий и Христо Георгиеви и на безвъзмездна аудио книга!

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин сподели, че в днешния комплициран и изменящ се свят Софийският университет с още по-голямо старание следва задачата си - да построява високообразована българска интелигенция, която е честен и културен коректив, да основава просвета и да обезпечава обучение на международно равнище.

СУ е възпитал фрагменти, без които е немислима българската държавност, както и интернационалното самопризнание на родината ни. Тук са се учили и са преподавали видни учени, общественици, интелектуалци, писатели, политици, известни са и имената на доста някогашни ученици на университета, оставили дълбоки следи освен в българския, само че и в европейския публичен и политически живот, съобщи Вигенин.
Той акцентира, че и през днешния ден Софийският университет продължава да бъде средище на научна активност, на прогресивни хрумвания, на свободомислие и достолепие.

СУ през днешния ден е одобрен учебен, научно-изследователски и културен център с народен и интернационален авторитет, означи Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР