Софийският университет прекрати всички учебни занятия и стажове за всички

...
Софийският университет прекрати всички учебни занятия и стажове за всички
Коментари Харесай

СУ прекрати всички занятия в Медицинския факултет в знак на протест |

Софийският университет приключи всички образователни занятия и стажове за всички специалности в Медицинския факултет.

Действието е в символ на митинг против решението на здравния министър Стойчо Кацаров да преобразува болница " Лозенец " посредством вливане в болничното заведение по детски заболявания " Проф. Иван Митев ".

МБАЛ " Лозенец " е университетската болница на Медицинския факултет на СУ. Без практическите си занятия в болница студентите не могат да следват, камо ли да завършат образованието си. 



" С този акт на министъра на опазването на здравето МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД на процедура престава да съществува ", написа в решението.

Занятия няма да се организират от през днешния ден, 10 декември, излиза наяве от известието на висшето учебно заведение.

" В знак на митинг против взетото решение всички образователни занятия и стажове за всички специалности в Медицинския факултет се прекъсват до изясняване на събитията, считано от 10.12.2021 година ", се споделя в него.

Медицинският факултет е възобновен в структурата на Алма матер с държавно разпореждане от 19 декември 2003 година, откакто е основан през 1917 година с декрет на цар Фердинанд и изваден е от СУ с решение от 1950 година на Президиума на Народното събрание, с цел да бъде основан Медицинският университет в София. Александровска болница остава университетска за Медицинския университет, университетска за СУ става Правителствена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР