Софийският университет е единственият, който ще намали таксите за част

...
Софийският университет е единственият, който ще намали таксите за част
Коментари Харесай

Само в Алма-матер намаляват таксите

Софийският университет е единственият, който ще понижи таксите за част от специалностите си за новата образователна година.
Без смяна ще останат таксите за образование в 17 висши учебни заведения, а в други 16 ще се усилят, реши държавното управление.

Алма Матер понижава от 750 на 200 лв. таксата за постоянно образование по физически науки и специалността " Ядрена химия ", а в задочната форма те ще са 100 лв. при 300 през тази година. Университетът обаче ще увеличи таксите с 40 до 60 лв. за новите студенти в професионалните посоки " Администрация и ръководство ", " Право ", " Психология " и " Филология ".

В 16 висши учебни заведения се усилват таксите за образование в някои професионални посоки приблизително с към 12 на 100. В медицинските университети покачване на таксите има в Пловдив и в Плевен. За първия университет с 250 лв. повече в направленията " Медицина ", " Фармация ", " Стоматология " за първи курс, постоянна форма на образование. При втория университет ще се заплащат от 50 до 100 лв. повече по другите посоки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР