Софийският районен съд (СРС) ще гледа мярката на двамата мъже,

...
Софийският районен съд (СРС) ще гледа мярката на двамата мъже,
Коментари Харесай

Съдът гледа мерките на обвинените за кражбата на картини на Майстора

Софийският областен съд (СРС) ще гледа мярката на двамата мъже, упрекнати за откраднатите картини на Майстора.
 
Според обвиняването В.Христов и А.Антонов лишили непознати движими движимости - 15 картини, 1 сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина.
 

На 7 януари стана ясно, че четирима са с повдигнати от Софийска районна прокуратура обвинявания по досъдебното произвеждане за взломна кражба на картини на Владимир Димитров-Майстора, Димитър Киров-Ди Киро, Вили Николов и други български художници от къща в София. След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор повдигна обвинявания на четиримата.
 
 БГНЕС

Спрямо двама от тях - А.Йовчев и Б.Найденов, беше взета още тогава мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5000 лв..-->

Сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни движимости бе подаден в полицията на 3 януари. В антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха открити и други две от картините, арестувани бяха и двама причинители на закононарушението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности.
 
 БГНЕС

Според специалистите за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане. На 7 януари двама души бяха задържани за кражбата на картини на Майстора. Предният ден е арестуван единият от тях, 45-годишен мъж, а на идващият се е предал 27-годишният му съизвършител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР