Софийският районен съд проведе първо заседание по делото, което шефът

...
Софийският районен съд проведе първо заседание по делото, което шефът
Коментари Харесай

Вещо лице ще изследва думите на Камен Донев по адрес на шефа на Народния театър

Софийският областен съд организира първо съвещание по делото, което шефът на Народния спектакъл Васил Василев заведе против Камен Донев. 

Делото е " опашка " от предходния скандал - с Александър Морфов, който надраска вратата на пиарката на ДПС (и Народния театър) Велислава Кръстева. В последна сметка Морфов бе уволнен от поста основен режисьор, а Кръстева напусна по лично предпочитание.

На 21 март обаче стана ясно, че директорът на театъра Васил Василев завежда иск против Камен Донев за засегнатост поради негово изявление пред бТВ.

Директорът (бивш зам.-министър на културата, дружно с Велислава Кръстева от времето на кабинета на Пламен Орешарски, б.р.) се почувствал афектиран от изявление на артиста Камен Донев, който в изявление пред бТВ го нарекъл „ шушумига “, „ човечец “ и споделил, че „ не е непокътнат човек “.

Директорът на Народния театър настояваше Донев да бъде приет за отговорен за засегнатост и да му заплати 2500 лева за породени неимуществени вреди, плюс лихвите и разноските.

Днес в СРС не се яви нито един от двамата, а единствено по две техни адвокатки. Василев изиска да бъдат призовани 2-ма очевидци, които очевидно ще удостоверяват обидата му. Камен Донев пък желае трима очевидци, които явно ще пазят неговата позиция.

Съдът разпореди за идващото съвещание на 8 юни експерт да изготви фонограма от думите на артиста от въпросното изявление.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР