Софийският районен съд освободи мигновено без никаква мярка за неотконение

...
Софийският районен съд освободи мигновено без никаква мярка за неотконение
Коментари Харесай

Мъжът, поругал гроба на патриарха, бе пуснат веднага... да яде хляб и сол - берекет!

Софийският областен съд освободи незабавно без никаква мярка за неотконение 37-годишния Иво Димитров, осквернил гроба на патриарх Неофит преди дни.

Съдът проформа се стимулира с това, че закононарушението не тежко и задържането под стража е прекомерно тежка мярка. 

Служебният юрист на Димитров, Стефан Първанов обаче категорично уточни, че в хода на разследваното е направена видеовръзка сред обвинения и психиатър. Първичната диагноза, която е била сложена на Димитров, е шизофрения.

Самият бранител изиска клиентът му да бъде настанен в клиника и да му бъде сложена по-прецизна диагноза.

Иво Димитров уточни, че е бил в психиатрична клиника 15 години, само че в следствие се е подобрил.

„ Искам да бъда на независимост, да виждам живота. Хляб и сол да хапвам, благодат “, бяха последните думи на обвинения пред съда, представени от Българска телеграфна агенция.

По принцип мярката може да бъде обжалвана и прокуратурата (която неразбираемо за какво настоява за непрекъснат арест за младия мъж - б.р.), заяви че ще го направи.

Въпреки това държавното обвиняване инициира инспекция по закона за здравето, касаеща психическото положението на 37-годишния мъж, притеглен към наказателна отговорност, оповестиха оттова.

" И.Д. е упрекнат за това, че на 15.04.2024 година към 23,37 часа пред катедрален храм „ Света Неделя “ в град София е осквернил гроба на патриарх Неофит. И.Д. хванал с двете си ръце дървения кръст, подложен на гроба на покойника и почнал настойчиво и нападателно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба.

По случая беше формирано досъдебно произвеждане...

След съвещанието прокурор разпореди инспекция, в хода на която следва И.Д. неотложно да бъде отведен в лечебно заведение, където да бъде тествано психическото му положение и дали са нужни ограничения за краткотрайно физическо ограничение и наложително настаняване за лекуване ", пишат още от държаното обвиняване.

Още през днешния ден Димитров ще бъде превозен до съответното здравно заведение, където експерти ще стартират да работят с него, сподели прокурорът по делото Зорница Щърбева.

„ По визията, която той излъчва, облеклото, отговорите, които дава и голословните думи, които употребява ми приказват за безапелационна психологична увреденост. Объркано му е цялото схващане, само че аз не съм доктор. Това е моето мнение “, това сподели пред медиите юрист Първанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР