Софийският районен съд остави в ареста Иван Белишки, син на

...
Софийският районен съд остави в ареста Иван Белишки, син на
Коментари Харесай

Синът на кмета на Панагюрище се заканил на депутата от „Възраждане“, без да изрече и дума споредадвоката му

Софийският областен съд остави в ареста Иван Белишки, наследник на панагюрския кмет Никола Белишки, за две закани за ликвидиране към депутата от „ Възраждане “ Стоян Таслаков.

Първата закана е на 17 януари покрай ул. „ Нишава “ в София, където живеят и двамата. Тогава Белишки бил със брачната половинка си Габриела. Отивали на имен ден на нейната майка, когато видели депутата и неговата съпартийка Искра Михайлова. Тогава Белишки се заканил на народния представител. Дори се наложило брачната половинка му да го издърпа от депутата, посочи прокурор Георги Иванов. И уточни, че в дома на Белишки имало и детонатор от граната.

Седмица по-късно, на 24 януари, на съвсем същото място, Белишки извадил и револвер.

Адвокатът на 23-годишния мъж – Тервел Раев, изясни, че оръжието е газово, нямало пълнител. Изтъкна, че даже нямало фраза, която Белишки да е изрекъл към депутата.

Обясни и че клиентът му е неосъждан и това, че има няколко висящи каузи, не значи, че ще бъде наказан.

Съдия Иван Киримов обаче остави в ареста Белишки. „ С оглед данните по делото по отношение на механизма и характерните условия, при които е осъществено, съдът намира, че е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение “, сподели арбитър Киримов. И уточни, че двете закани са в светлата част на деня, както и че при втория случай е употребен револвер. Обясни, че те разкриват висока степен на заплаха както на случая, по този начин и на самия Белишки. Двамата живели близко, а кметският наследник след 17 януари траял да написа нови закани по фейсбук на Таслаков, сподели Киримов.

23-годишният мъж може да апелира на 2 февруари пред Софийския градски съд.

В залата бяха както бащата на Белишки, по този начин и неговата брачна половинка. „ Няма обстоятелства, има единствено изказвания “, сподели кметът. А юрист Раев изясни, че ще апелират. Кметът уточни, че „ Възраждане “ води каузи против община Панагюрище./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР