Софийският районен съд остави в ареста Илко Захариев, по известен

...
Софийският районен съд остави в ареста Илко Захариев, по известен
Коментари Харесай

Червения пират пред съда: Открих иззетите телефони в кош за боклук

Софийският областен съд остави в ареста Илко Захариев, по прочут като " Червения корсар ". 35-годишният мъж е упрекнат за закани в ликвидиране против магистрати. Той беше арестуван в четвъртък вечерта в региона на Боянските гробища.

В правосъдната зала Илко Захариев описа, че преди да бъде задържан, е намерил телефоните, открити у него, в панер за отпадък в столичен мол. Според юриста на 35-годишния мъж от Сливен той събирал остарели акумулатори и мобилни устройства, които прибирал за преработване.

" Червения корсар " твърди, че работи като проектант на свободна процедура и интензивно се занимава с математика. Със събраните пари купувал материали за изобразяване.



" Това е един психичноболен човек, простодушен, спокоен. Бивш първенец от математическата гимназия. Следвал е архитектура ", уточни Георги Георгиев - юрист на Илко Захариев.

В правосъдната зала " Червения корсар " се разказа като неконфликтен човек, който слуша джаз и класическа музика, фен на книгите на Адам Смит, живеещ чартърен в София. Не поддържал връзки с родителите си, нямал другари. Освен с няколко мобилни телефона, той е бил арестуван и с торба, цялостна с книги, описа служебният му бранител.

" Когато го видях, попитах: " Какво да ви донеса. Нещо би трябвало ли ви? " " Ако може дебелия Шекспир от чантата ". Това е неговият свят ", сподели юрист Георгиев.

Според прокуратурата има задоволително събрани доказателства, че точно Захариев е индивидът, който стои зад заплашителните имейли към магистрати и служители на реда. По делото е разпитана и арбитър Владислава Цариградска. Назначени са експертизи на три мобилни телефона, открити в обвинения. Установено е, че точно от тях е влизано в електронните пощи, откъдето са изпращани заканите.



" Това е един човек, който няма една стотинка. Той не се интересува от пари и движимости. Не виждам по какъв начин би могъл да закупи такива смарт телефони, да заплаща абонаменти. Тук би трябвало да следва едно съществено следствие ", съобщи юристът му.

Адвокатът също по този начин , че 35-годишният мъж е направил признания. Георги Георгиев съобщи, че обвиненият веротяно има форма на аутизъм. Два пъти е лежал в психиатрия. Според отбраната изказванието на полицията, че " Червения корсар " е следил публичния живот на страната и по този начин е подбирал жертвите си не е правилно.

" Няма визия какво се случва. Не следи и медии. Човекът се интересува от архитектура. "

В правосъдната зала по този начин и не стана ясно от кое място идва прякора " аления корсар ". Ако бъде приет за отговорен Илко Захариев може да получи до шест години затвор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР