Софийският районен съд оправда на първа инстанция по обвинението за

...
Софийският районен съд оправда на първа инстанция по обвинението за
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Делото ми се обсъжда в лекции по право, станахме известни с абсурд

Софийският областен съд оправда на първа инстанция по обвиняването за всяване на суматоха от предходната година по отношение на вероятния дефицит на медикаменти. Решението за обаче не е дефинитивно и може да бъде атакувано от българската прокуратура на втора инстанция.
Малко след обвиняването от предходната година, започнах дейности за осъждането на страната в Страсбург. Това съобщи в предаването проф. Сербезова, разяснявайки развоя на събитията. " Считах, че още в самия произход на обвиняването има нещо неправилно. Адвокатите ми предложиха да опитвам един новаторски метод за завеждане на дело в Страсбург, тъй като това дело към този момент стана христоматийно. Изпратиха ми от няколко краища не света лекции по право, в които към този момент се разисква това дело. Тоест още веднъж станахме известни с нещо неуместно, с нещо не по разпоредбите ", разяснява Асена Сербезова.
 Проф. Асена Сербезова: Живеем в страна, в която някой, в случай че поръча нещо, то може да се случи (ВИДЕО) Проф. Асена Сербезова: Живеем в страна, в която някой, в случай че поръча нещо, то може да се случи (ВИДЕО)
Cлeд ĸaтo през септември 2020 година Софийският областен съд пpeĸpaти дeлoтo cpeщy ръководителя на Бългapcĸия фapмaцeвтичeн cъюз (БФС) ...
Тя изясни какво значи новаторски метод при завеждането на дело по нейния случай в Съда по правата на човака. " Предложиха ми да подам тъжба в този съд. Знаете, нормално хората, които страдат по някакъв метод от правосъдната система, първо изчерпват всички благоприятни условия да получат правораздаване тук и откакто им приключат делата, завеждат дело в Страсбург. Това е нормалният път, който се извървява. Това, което аз и моите юристи направихме, е още със завеждането на делото, с държанието на прокуратурата по това време, с безспорните доказателства, които съществуват - делото бе записано още през юли месец 2020 година. Това дело си върви по реда и всичко в документален тип отива в Страсбург ", обясни проф. Сербезова. 
Председателят на Българския фармацевтичен съюз сподели, че е право на прокуратурата дали ще апелира решението на първа инстанция. " Така или другояче от април месец 2020 година аз съм в странната обстановка всички към мен, както и аз самата, да знаем, че съществува дефицит (на медикаменти - бел. ред.), това да е обикновено събитие, това никога да не е подправена вест и като обикновено събитие това няма по какъв начин да провокира паника... И макар всичкоq да отивам на правосъдни съвещания ", уточни проф. Асена Сербезова.
Целия диалог гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР