Софийският районен съд е оправдал лидера на Има такъв народ

...
Софийският районен съд е оправдал лидера на Има такъв народ
Коментари Харесай

Съдът оправда Слави Трифонов по дело за клевета, заведено от Настимир Ананиев

Софийският областен съд е оправдал водача на " ИТН " Слави Трифонов по делото за клюка, заведено от Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ", заяви " Сега ", базирайки се на информация от съда. Искът на Ананиев за 10 хиляди лв. е отритнат.

Ананиев стартира частен углавен развой против Трифонов и спести таксата от 4%, която би трябвало да заплати при цивилен развой.

Тъжбата на Ананиев беше за клюка, нанесена обществено и публикувана в медиите, на длъжностно лице или на представител на обществеността при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му. Ананиев твърди, че на 12 януари 2023 година, до момента в който е бил народен представител, във видеоклип, оповестен на персоналната му страница във Facebook, Трифонов е разгласил позорни условия за него, с изказванието, че " Настимир Ананиев има общи компании с компанията за търговия с криптовалути " Нексо ".

" Нямам нищо общо с " Нексо " и в никакъв случай не съм имал. Нямам бизнес с Антони Тренчев. През януари 2018 година имахме обща компания, само че тя няма нито един ден активност, тъй като двамата бяхме доста ангажирани по това време ", посочи Ананиев през януари.

Пак поради " Нексо " Ананиев съди и депутата от ГЕРБ Тома Биков. Тъй като и този развой е углавен, той е спрян поради депутатския имунитет на Биков. Прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа започнаха следствие и на 12 януари тази година обискираха офиси на " Нексо ". Прокуратурата тогава разгласи, че става дума за огромна незаконна скица на територията на 4 страни, през която са минали съвсем 95 милиарда $ през последните 5 година Според проверяващите трима от обвинените са взели участие в проведена незаконна група, а четвъртият ги е управлявал. Тя е работила от 2018 година до 12 януари 2023 година на територията на България, Англия, Швейцария и Кайманови острови за пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз.

В края на септември Софийският градски съд анулира европейските заповеди за арест, издадени за двама от притежателите на компанията - Антони Тренчев и Коста Кънчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР