Софийският окръжен съд призна за виновен и осъди на 6

...
Софийският окръжен съд призна за виновен и осъди на 6
Коментари Харесай

6 г. затвор за дрогиран шофьор, прегазил и убил 3-годишно дете в Ботевград

Софийският областен съд призна за отговорен и осъди на 6 години затвор 25-годишен мъж, който прегазил и умъртвил 3-годишно момиченце в Ботевград.

 

Трагедията станала на 18 май 2018 година към 21:30 часа. Тогава ботевградчанинът К.С отишъл с двете си дъщерички до хранителен магазин на ул. Зелинград. Когато бащата и децата излизали от магазина пред тях внезапно спрял лек автомобил Фолксваген, ръководен от подсъдимия. Бащата направил забележка на лидера за скоростта, с която карал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има доста деца, които играят, в това число и на улицата.

 

Шофьорът обаче се ядосал поради забележката, излязъл от автомобила и се насочил против бащата. Момиченцата се уплашили от избухналия скандал и се отместили, а едното дете - 3-годишно - застанало директно пред колата.

Конфликтът сред двамата мъже прераснал във физическо прикосновение в наличие на очевидци. В един миг 25-годишният водач се качил във фолксвагена, а присъстващ на абсурда мъж опитал да го спре, с цел да не потегля с автомобила поради намиращото се пред колата му момиче. Това обаче не спряло подсъдимия, който подкарал колата, блъснал момиченцето, което паднало, а водачът минал през тялото му. Детето неотложно било превозено в отделението за незабавна здравна помощ, само че лекарите единствено открили гибелта му.
Междувременно лидерът избягал от местопроизшествието, само че след това се предал в полицията.

По делото е била осъществена сложна съдебномедицинска и химическа експертиза, която потвърждава съществуване на наркотичното вещество тетрахидроканабинол - марихуана в кръвта на подсъдимия.

Присъдата на Окръжен съд-София предстои на обжалване и митинг пред втората правосъдна инстанция.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР