Софийският окръжен съд прие поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение

...
Софийският окръжен съд прие поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест шофьора на катастрофиралия автобус

Софийският областен съд одобри поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на водача на авариралия край Своге рейс Григор Григоров. При злополуката в събота починаха 17 души, а десетки бяха ранени.

за причиняване на телесни повреди и гибел по несъобразителност на 17 души, тъй като е нарушил Закона за придвижване по пътищата и е карал със скорост по-висока скорост от разрешената в сектора.

В залата Григоров изрази страдание за случилото се, очевидно смутен. Той беше докаран в Съдебната палата със правосъдна защита, с белезници и с забележими следи от злополуката от събота вечерта.

Прокуратурата цитира показанията на 8 очевидци, измежду които и на потърпевшата Бистра Ангелова, която твърди, че е говорела с водача при навлизането в завоя. Друг свидетел Иван Зафиров карал с мотор след рейса и забелязал по какъв начин навлиза с висока скорост в насрещното платно в завоя, блъска поредно две коли и се отклонява надясно към пропастта.

Повечето очевидците споделят, че е валяло, само че дъждът не е бил пороен, а се усилил след злополуката.

Адвокат Христо Ботев разгласи, че ще апелира, като ще изиска по-леката мярка за неотклонение „Подписка“. Искането ще бъде прегледано от съда на 11 септември.

Ботев уточни, че аргументите за злополуката не може да се потвърждават от свидетелски показания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР