Софийският градски съд взе решение да прекрати делото на Йордан

...
Софийският градски съд взе решение да прекрати делото на Йордан
Коментари Харесай

Съдът се произнесе по ключово дело за бъдешето на българския футбол, Лечков изненадан

Софийският градски съд взе решение да приключи делото на Йордан Лечков против БФС, видя Sportal.bg . Становището на съда е от 6 март 2020 година, а двете страни имат едноседмичен период за обжалване през Апелативен съд - София.

Припомняме, че в края на ноември 2019 година Йордан Лечков подаде иск за определяне незначителност или недопустимост на вписването на Михаил Касабов за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС.

Тогава Лечков упрекна част от сътрудниците си от Изпълкома в машинация, потвърждавайки, че по закон той би трябвало да поеме БФС, защото по това време е първи вицепрезидент на съюза. За да не се случи това, е трябвало да входира писмен отвод, а Лечков добави, че не е направил сходно нещо и подписът му бил подправен.

" Аз съм подписал само присъствен протокол. Проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, дано те ви дадат тези отговори. Повече не желая да приказвам, изчаквам. Нека не приказваме повече, въпреки всичко съм подал тъжба в съда, дано дадем време на съда да отсъди кое е правилното”, споделя тогава Лечков.

Той отхвърля да е подписвал и документ, съгласно който Касабов поема ръководството на БФС.

" Точно по този начин, грандиозна машинация е. Аз защо приказвам толкоз време - споделих ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го споделих. Не желая да приказваме повече по този въпрос. Подал съм тъжба, тя би трябвало да излезе скоро, не желая да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда ", добавя тогава Лечков.

Днес Sportal.bg потърси още веднъж някогашния първи вицепрезидент и сегашен член на Изпълкома на БФС, питайки го знае ли, че делото е прекъснато и дали той го е прекратил.

“От вас разбирам за това. Не съм осведомен, че делото е прекъснато. Всичко съм оставил в ръцете на съдии и юристи. Не съм желал преустановяване на делото. Това е което знам и мога да ви кажа”, сбит бе Йордан Лечков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР