Софийският градски съд спря за втори път вписването на промени

...
Софийският градски съд спря за втори път вписването на промени
Коментари Харесай

Съдът отново спря вписването на новото ръководство на Българска банка за развитие

Софийският градски съд спря за повторно вписването на промени в персоналния състав на надзорния и управителния съвет на Българската банка за развиване, оказва се от инспекция в Търговския указател. Решението на съда е от 29 юни. То може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Преди дни Министерството на стопанската система още веднъж изиска новото управление на банката да бъде вписано, откакто съдът постанови отвод. Това докара до мнения от страна на служебния министър на стопанската система Кирил Петков по отношение на работата на съда и съдията, разглеждал жалбата против вписването. Софийският градски съд и Съюзът на съдиите в България излязоха по-късно с позиция против изявлението на Петков.

Вторият опит за регистриране в регистъра, който се преглежда от различен арбитър, е спрян след молби на Велина Бурска, член на Надзорния съвет на ББР и Николай Димитров, изпълнителен шеф на банката, за прекъсване на регистърното произвеждане.

Според Димитров и Бурска решенията на министъра на стопанската система и Надзорния съвет от 23 юни, с които са били определени нови членове на управлението на банката, са оскъдни, за установяването на което са предявили искови молби пред съда.

Поради това, че регистърното произвеждане и делата на Бурска и Димитров не са завършили, Софийският градски съд постановява прекъсване на вписването на новото управление на ББР в Търговския указател.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР