Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора,

...
Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора,
Коментари Харесай

Гледат мярката за неотклонение на шофьора, убил 15-годишно момче на Шишман в София

Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на водача, който в събота блъсна и умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека на кръстовището на улиците " Гурко " и " Шишман ".

Прокуратурата повдигна обвинявания на 37-годишния мъж, който е карал с два промила алкохол. 

Той ще бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. 

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев изясни: " Квалификацията на действието е, че това е станало при възможен предумисъл. Това се обосновава с събитието, че лидерът е управлявал моторното транспортно средство по метод, който неизбежно би довел до такива общественоопасни последствия и причиняването на гибел. Смятаме, че е допускал такива, доколкото първичните данни са, че колата се е движила с доста висока скорост, няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище и не на последно място - след приложимост на алкохол, като съгласно експертизата промилите му са два. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години и в случай че съдът го признае за отговорен - отнемане от право да ръководи МПС до живот ", съобщи БНР.

Вчера Софийската районна прокуратура заяви, че обвиненият за гибелта на момчето е бил санкциониран 500 лв. за шофиране в нетрезво положение за първи път преди 17 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР