Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в следствения арест

...
Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в следствения арест
Коментари Харесай

Страшно много съжалявам. Шофьорът, обвинен за смъртта на дете в София, остава в ареста 

Софийският градски съд (СГС) остави за непрекъснато в следствения арест във вторник 37-годишния Петър Тодоров, упрекнат, че след приложимост на алкохол, при която в събота в центъра на София почина 15-годишно момче.

“Страшно доста скърбя за случая ”, съобщи пред съда Тодоров, който криеше лицето си с качулка, до момента в който отиваше към залата на съда.

Фаталната злополука стана към 21:00 часа в събота на пешеходната пътека на кръстовището на улиците “Ген. Йосиф Гурко ” и “Цар Иван Шишман ” в София. Кръвна проба откри 2,01 промила алкохол в кръвта на Тодоров, а проверяващите оповестиха, че преди удара колата му въобще не е имала спирачен път.

Преди ден, че мъжът е осъждан за шофиране в пияно положение още през 2006 година, само че се е възползвал от тогавашната законова опция да се освободи от наказателна отговорност и единствено е бил санкциониран с 500 лева

По време на съвещанието на Софийски градски съд стана ясно, че сега на злополуката в събота Тодоров е управлявал колата си с 88 км/час при ограничаване от 30 км/час.

Служебният му юрист изиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като адресът на Тодоров е прочут и тай не е имал други санкции за тежки нарушавания на пътя от 2006 година насам. Адвокатът посочи още, че обвиненият живее на фамилни начала с приятелката си и се грижи за 4-годишното ѝ дете и татко си, който е болен.

“От момента на задържането му демонстрира нужното схващане, оказва подпомагане, изпитва откровено страдание за случилото се ”, сподели служебният юрист.

От прокуратурата показаха, че Тодоров е упрекнат, че в изискванията на възможен предумисъл е нарушил разпоредбите за придвижване и карал колата си с висока скорост и след приложимост на алкохол, без да съобрази обстоятелството, че вози в нея 4-годишното дете на приятелката си.

Обвинението цитира свидетелски показания, съгласно които обвиненият даже е форсирал автомобила си преди пешеходната пътека и не е направил опит да спре или да подаде звуков или светлинен сигнал към пресичащото в този миг дете.

Случаят против безразсъдното шофиране, а министър председателят Николай Денков свика в понеделник изключителна среща с представители на общините и родители на починали деца, на която бяха разисквани ограничения за пътна сигурност.

Някои от концепциите включват законови промени, с които шофирането след приложимост на алкохол и опиати, както и неспазване на преимущество на пешеходците да станат умишлени закононарушения.
  please wait The code has been copied to your clipboard.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР