Софийският градски съд (СГС) одобри споразумение, с което обвиняем с

...
Софийският градски съд (СГС) одобри споразумение, с което обвиняем с
Коментари Харесай

Осъдиха кандидат-депутат за шофиране след употреба на наркотици

Софийският градски съд (СГС) утвърди съглашение, с което обвинен с букви Ч. Б. се признава за отговорен, че е управлявал лек автомобил след приложимост на опиати, оповестиха от прокуратурата.

На мъжа, който беше регистриран като претендент за депутат в парламентарните избори на 2 октомври, се постанова наказване " отнемане от независимост " за една година, 500 лева санкция и една година отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство. На съображение член 66, алинея 1 от Наказателния кодекс осъществяването на наказването " отнемане от независимост " се отсрочва с изпитателен период от три години.

Съдът одобри, че в хода на следствието са събрани доказателства, които поддържат самопризнанието на обвинения, че на 10 септември тази година, към 19:45 часа, в Пловдив е управлявал лек автомобил след приложимост на кокаин. Определението на съда е дефинитивно, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решаващият правосъден състав счете, че постигнатото съглашение е в сходство със закона и морала, заради което с определение го утвърди.

Разследването стартира като бързо произвеждане в 6-о Районно ръководство при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив под управление и контрол на Районна прокуратура - Пловдив. След като е открито, че мъжът е регистриран като претендент за депутат, делото е изпратено на Софийската градска прокуратура.

Кандидатът за депутат беше притеглен като обвинен, откакто имунитетът му беше снет по планувания в закона ред.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, през миналото денонощие у нас са открити осем души, карали след приложимост на опиати. Седем от спрените за инспекция са отказали да бъдат тествани.

Установени са общо 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 12 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тествани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР