Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. Двамата не

...
Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. Двамата не
Коментари Харесай

Делото Борисов - Нинова бе отложено за май 2018 г.

Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото.

Двамата не се явиха в съда и повериха жалбите си на юристите Марин Марковски (за Борисов) и Георги Атанасов (за Нинова).

Двете тъжби са обединени в едно. Трябва да бъде осъществена техническа експертиза и да бъдат разпитани и очевидците на двете страни по едно и също време.

Припомняме, че на 24 март 2017 година в предаване по Нова телевизия Корнелия Нинова обидила премиера с думите „ Крадецът вика: дръжте крадецът” и той завел дело. Репликата беше произнесена от Корнелия Нинова в отговор на въпрос, счита ли за неточност думите си "демокрацията ни лиши доста ", които тя произнесе по време на предизборната акция. С това си изказване тя е уязвила достойнството и достолепието на Бойко Борисов и е нарушила закона, настояват юристите на премиера.

Лидерът на Българска социалистическа партия обаче незабавно е завела назад дело за засегнатост, изречена в изявление за bTV, че е „ Госпожа лъжа” и била измежду деятелите на Съюз на демократичните сили. На 30 октомври тази година Нинова заяви във „ Facebook “, че е завела дело против водача на ГЕРБ и в Софийски градски съд ще е същинското развлечение.

Лидерът на ГЕРБ е предявил цивилен иск за 26 000 лева, а водачът на Българска социалистическа партия – за 30 100 лева Присъдените средства по делото Борисов ще подари за щедрост.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР