Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Колин

...
Софийският градски съд решава дали да остави в ареста Колин
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави в ареста обвиняем за грабежа на инкасо автомобил

Софийският градски съд взема решение дали да остави в ареста Колин Колев. Той бе арестуван по обвиняване за присъединяване във въоръжен обир на 15 ноември предходната година.

При случая, станал до огромен столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати над 5 милиона лв..

По делото има разпит на очевидец с загадка идентичност. Той е един от хората, които Колев повикал при започване на 2022 година. Сега мъжът споделя пред проверяващите за случилото се. Именно тайният очевидец разказал по какъв начин е станал обирът на инкасото.

Чрез разпита на очевидеца и след видеотехническа експертиза става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни плебеи, маскирани и с ръкавици. На колите са били сложени крадени украински номера. След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на огромна столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли .  

По-рано през днешния ден от Софийската градска прокуратура оповестиха, че за грабежа от инкасо автомобила като обвинени са привлечени трима души. 

Защитата твърди, че има единствено догатки и няма никакви доказателства в тяхна поддръжка. Няма ДНК експертиза, която да открива, че Колев е бил в някой от колите. Така няма по какъв начин да се потвърди вероятно присъединяване на Колев, сподели юрист Юлиян Станков в правосъдната зала.

Колин Колев изиска да бъде освободен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР