Софийският градски съд пусна под домашен арест 42-годишния Борислав Колев,

...
Софийският градски съд пусна под домашен арест 42-годишния Борислав Колев,
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Борислав Колев, задържан за АМ Хемус

Софийският градски съд пусна под домакински арест 42-годишния Борислав Колев, който беше арестуван в понеделник във връзка със градежа на Лот 5 от Автомагистрала "Хемус ", заяви

Решението не е дефинитивно.

На съвещанието през днешния ден прокуратурата изиска непрекъснат арест за Колев. Неговият юрист Христо Ботев прикани съдът да не постанова никаква мярка за неотклонение или най-малко тя да не бъде задържане под стража.

"Не виждам какво закононарушение е осъществено ", сподели юрист Ботев и уточни, че по делото има само "разпити на едни хора, които настояват, че отишли в банката, взели пари и ги предали на Колев ".

Борислав Колев е упрекнат в пране на пари. Според обвиняването от събраните по делото доказателства се открива, че мъжът е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите за Лот 5.

Според прокуратурата Колев персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му предоставяли. По този метод той получил към 53 милиона лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР