Софийският градски съд пусна от ареста задържания в Перник Васил

...
Софийският градски съд пусна от ареста задържания в Перник Васил
Коментари Харесай

Пускат под домашен арест прокурорския син от Перник, обвинен за побой и закана за убийство

Софийският градски съд пусна от ареста арестувания в Перник Васил Михайлов, оповестява Българска телеграфна агенция. Михайлов ще бъде под домакински арест, реши дефинитивно съдът.

Той е обвинен за две действия - нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди и закана за ликвидиране. Името му нашумя след нанесен побой на някогашен футболист от " Миньор Перник " и поради това, че е наследник на прокурор от града. Перничани се оплакаха от 18-годишния юноша, а видеа от неговите действия заляха обществените мрежи. 

С решението си Софийски градски съд анулира определението на Софийския областен съд, с което на Васил Михайлов е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", предава Българска национална телевизия.

Съдът одобри, че има обосновано съмнение, че Михайлов е направил трите закононарушения, за които е упрекнат, защото досега показанията на потърпевшите не са опровергани. Въпреки че законовият период за задържане не е надвишен, неговата дълготрайност е снижила заплахата от осъществяване на закононарушение, считат магистратите. Съдът означи и обстоятелството, че обвиненият е неосъждан. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

На 9 април 2022 година към 04:00 часа наоколо до детска площадка в Перник Васил Михайлов е нанесъл голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата на друг жител и го порязал с нож в региона на лявото око, в резултат на което му предизвикал междинна телесна щета. Деянието е осъществено по хулигански подбуди без персонален претекст.

След това обвиненият се заканил с ликвидиране на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ. Това заканване възбудило състоятелен боязън за реализирането му у дамата.

На 29 май е стартирано друго досъдебно произвеждане, откакто съгласно данни досега в пернишки ресторант, след зародил побой, младежът е предизвикал междинна телесна щета на 51-годишен перничанин. На помощ на потърпевшия се притекъл негов другар, който е създал изстрел с въздушен револвер, ранявайки 18-годишния в крайници.

За последния случай от 11 юни е получено известие от столично лечебно заведение за признатия при тях 61-годишен някогашен футболист от " Миньор Перник ", който е признат с двустранно счупена челюст. Служителите на реда са установили, че нападението е станало към 14:00 ч. същия ден пред заведение в центъра на регионалния град, а на жертвата са нанесени удари в региона на лицето. Като съпричастен е открит 18-годишният юноша. Той е арестуван на 12 юни, като по медицински аргументи е освободен.

Няколко дни откакто Васил Михайлов беше вкаран в ареста, татко му - заместител окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов, изиска да го освободят от прокурорския пост и да да бъде намален до редови прокурор в града.

18-годишният юноша отхвърля обвиняванията. Той е безапелационен, че се защитавал или бил предизвикан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР